Високата инфлация удари и цените на козметичните продукти като повишението

...
Високата инфлация удари и цените на козметичните продукти като повишението
Коментари Харесай

Инфлацията удари и козметичните продукти

Високата инфлация удари и цените на козметичните артикули като покачването на цените е почнало в резултат на пандемията, след което и войната. 

„ Наруши се линията на доставки, което се отрази на периодичност на снабдяване на суровините, както и тяхната стойност. Не единствено инфлацията повлия на ценообразуването “, сподели пред Bulgaria ON AIR Гергана Андреева от Българската национална асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика.

„ Козметичните артикули са част от персоналната грижа и здравето на индивида. Първото условие в регламента за козметичния артикул е сигурност за човешкото здраве. За да отговори на това изискване, той би трябвало да е изработен с качествени първични материали и да може да извърши първичната функционалност, а точно това, което е изписано на неговия етикет “, акцентира Андреева.

На въпрос дали е спаднало търсенето на козметични артикули, тя отговори, че по-скоро става дума за преориентиране на част от потребителите към други артикули от същата категория.

„ Инфлацията лимитира покупателната стойност на всеки един консуматор. Със същите пари може да купиш по-малко артикули за своето ползване. Търсят се други възможности, само че когато едно домакинство се грижи за хигиената си, се търсят безвредни артикули “, сподели още специалистът.

Относно усложненията в бранша Андреева разяснява, че те са от всякакво естество на бързооборотните артикули.

„ Основното предизвикателство постоянно е била високата конкуренция, а виталният цикъл на продукта е доста къс. Потребителят изисква от ден на ден добавена стойност към един козметичен артикул, надлежно времето за прилагане се редуцира, би трябвало продуктите да имат доста функционалности, да по-различен, по-конкурентен, по-интересен “, сподели тя.

„ Разходите се образуват от суровините, от материалите, опаковките, от услугите, които се използват, с цел да може да се компенсира процентът, тъй че в действителност те са ориентирани към това да се резервира качествения човешки запас “, изясни Андреева.

По нейни думи над 150 предприятия се занимават с козметични артикули в цялата страна, като над 13 хиляди души са заети в бранша.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР