Високата инфлация принуди българите да затегнат коланите. Отчита се спад

...
Високата инфлация принуди българите да затегнат коланите. Отчита се спад
Коментари Харесай

Българите затягат коланите заради високата инфлация ала "Петков-Нинова"

Високата инфлация принуди българите да затегнат коланите. Отчита се спад в покупките. Според данните на Национален статистически институт оборотът в " Търговия на дребно, без търговията с коли " през юни понижава с 1,4% по отношение на предходния месец.

Осезаем е спадът и в бранша за търговия с коли с 5,9%, а при техническото обслужване и ремонта на коли свиването на оборота е с 9%. В резултат общият спад на оборотите в търговията в страната е с 2,6%. През юни има понижение на оборота по отношение на предходния месец във всички огромни групи артикули, показват още статистическия институт.

Спадът при търговията на дребно с храни, питиета и цигари е с 1,4%, а понижението на оборотите при търговията на дребно с нехранителни артикули, без автомобилните горива е с 1,1%. При нехранителните артикули по-голям спад е регистриран при продажбите на компютри и мобилни телефони - с 6,1%, както и при онлайн търговията - с 3,1%.

Заради високите цени спад в търговията с храни има даже по отношение на юни предходната година – с 3,1%. Продажбите на битова техника, мебели и други артикули за дома понижават с 4,1% на годишна база.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР