Висока заболеваемост от вирусен хепатит А е регистрирана в сливенското

...
Висока заболеваемост от вирусен хепатит А е регистрирана в сливенското
Коментари Харесай

Бум на хепатит А в сливенското с. Градец

Висока заболеваемост от вирусен хепатит А е записана в сливенското село Градец, оповестиха от Регионалната здравна ревизия, представена от БГНЕС.
Според доктор Даниела Калева, шеф на Дирекция „ Надзор на заразните заболявания “ от началото на годината до седми октомври са регистрирани 65 доказани случаи, минали болнично лекуване в Инфекциозно поделение на МБАЛ „ Ив. Селимински “ - Сливен, оповестява БНР.
Село Градец е едно от най-големите обитаеми места в региона с близо 6 хиляди поданици.
До началото на тази седмица са регистрирани още шест нови случая на болни от вирусен хепатит А, заяви доктор Калева. Тя разгласи какви ограничения са подхванати досега за ограничение на заразното заболяване.
Извършва се имунизационна акция с целесъобразна ваксина срещу хепатит А за деца, които са в най-засегнатата възрастова група до 15 години. Отделно от страна на РЗИ се прави стерилизация в детските и образователните заведения. Разпространяват се здравно-просветни материали.
Като една от предпоставките за развиването на болестта е режимът на доставка на питейна вода в селото и неприятните санитарно-хигиенни условия на живот, сподели още доктор Калева.
Освен в Градец са регистрирани случаи на болестта в Сливен, Котел, Оризаре и Тополчане.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР