Вишеградската четворка (Унгария, Полша, Словакия, Чехия) възнамерява на предстоящата среща

...
Вишеградската четворка (Унгария, Полша, Словакия, Чехия) възнамерява на предстоящата среща
Коментари Харесай

Полша: Идеите на ЕК за възстановяване на икономиката се нуждаят от промени

Вишеградската четворка (Унгария, Полша, Словакия, Чехия) има намерение на идната среща на върха на Европейския съюз да показа свои хрумвания за промени в проекта на Европейската комисия за възобновяване на стопанската система след коронакризата и новия бюджет на общността. Това съобщи през днешния ден полският министър председател Матеуш Моравецки на взаимна конференция с сътрудниците си от групата, представен от ТАСС.

Моравецки дефинира актуалната обстановка като рецесията на века.

"Обсъждаме вярата страните ни дружно, със постоянни стопански основи и почтено преодолели пандемията, да съумеят да оказват помощ на Европейски Съюз в измененията, през които би трябвало да премине ", сподели Моравецки. Полският министър председател посочи, че съответно става дума за основаването на фонда за възобновяване на европейската стопанска система.

Моравецки напомни, че на срещата на върха след две седмици всички членки на Европейски Съюз ще разискват бъдещия бюджет на общността и проекта за възобновяване.

"Изходната позиция на Еврокомисията е забавна, само че има потребност от промяна на доста места. Ние имаме хрумвания ", акцентира той, изтъквайки какъв брой е значимо да бъде планувана известна еластичност. "Европейските механизми би трябвало да регистрират равнището на развиване и потребностите на обособените страни ", добави той.

Томислав Дончев с детайлности за милиардите от проекта за възобновяване на Европейски Съюз

Премиерът на Унгария Виктор Орбан акцентира, че плануваният от Европейска комисия фонд от 750 милиарда евро е спомагателен опит да Европейски Съюз да направи нещо ново, друго от седемгодишния бюджет, в който всички членки вършат вноски. "Това ще бъдат взаимно основани пари, никой няма да заплаща повече от останалите ", сподели той.

По думите му, в случай че проектът бъде изпълнен, никой няма да може да споделя, че има повече право на глас, тъй като внася повече. "Няма да има привилегии ", съобщи Орбан.

Премиерът на Словакия Игор Матович прикани към взаимно доверие при вземането на решения за възстановителния фонд, с цел да могат страните сами да вземат решение накъде да насочат отпусканите им средства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР