Висаджийският бизнесмен Коко Динев, който от години се подвизава като

...
Висаджийският бизнесмен Коко Динев, който от години се подвизава като
Коментари Харесай

ВИС влезе в XXI век: Коко Динев става „зелен енергетик“

Висаджийският предприемач Коко Динев, който от години се подвизава като хазартен необут, се насочва към модерната зелена сила. Явно и той е измежду тези, които чакат да потекат реки от пари около зелената договорка на Европа, разкри „ Уикенд “.

Серийният осеменител на чалга певиците ще прави слънчев парк върху 125 декара ниви в санданското село Плоски. Зад плана стои компанията на майка му Борислава Динева – „ Кастелло ”, която е записана преди повече от 10 години. При това Коко Динев има единствено 6 % в нея, а другото принадлежи на майка му, която се води и шефка.

Дружеството „ Кастелло ” няма подозрение, че се приема като вип-клиент в общината в Сандански. Както изясняват съветници, документите за смяната на статута на земеделската земята били обработени единствено за някакви си 4 дни и предоставени за разглеждане в съответната комисия на общинския съвет. Обикновено за сходна процедура се чакало с месеци.

Фотоволтаикът на Диневи ще се просне върху 10 ниви, всяка от които с друга повърхност – от 2-3 до 36 декара. Тези парцели са добити от някогашния президент на футболни клубове през 2007 година, както е маркирано в нотариалния акт. Не е ясно обаче дали са наследствени или са закупени територии.

Реклама

Досега те са били обработвани от аграрни производители. Явно на това произвеждане ще бъде поставена точка, и на мястото на лехите ще израснат панелите на Диневи. В Сандански никой не се съмнява, че общинарите ще гласоподават единомислещо за неговия проект. 

За самия Динев през последните години се разбра, че е натрупал огромни задължения към иракските си сътрудници, с които по кое време очевидно, по кое време прикрито въртеше покупко-продажби. Според осведомени обаче неговият напредък като предприемач е с помощта на връзките на татко му, а не толкоз на „ огромните ” му заложби на бизнесмен.

Навремето Иван Динев е бил треньор на националния тим по водна топка и в частност добър другар със зетя на Живков – Иван Славков. През 90-те години Коко Динев е измежду лицата на силовата формация ВИС, той е от най-близките съратници на починалите братя Васил и Георги Илиев.

Най-известните обекти, които принадлежаха на Коко Динев, са ресторантът „ Кошарите ”, близо до тогавашното Управление безопасност и охрана (Пето управление н,  и
казиното край Кулата. И в двете той от дълго време към този момент не е действителен притежател. Легенди се носят и за близостта му с братя-иракчани, синове на посланик, подозирани за наркотрафик.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР