Висаджийският бизнесмен Коко Динев, който от години се подвизава като

...
Висаджийският бизнесмен Коко Динев, който от години се подвизава като
Коментари Харесай

Коко Динев се захваща с производство на зелена енергия


Висаджийският предприемач Коко Динев, който от години се подвизава като хазартен необут, се насочва към модерната в последно време зелена сила.

 

Очевидно и той се подрежда измежду всички тези, които чакат да потекат реки от пари около зелената договорка с Европа.

 

Покровителят на чалга певачките ще построява слънчев парк върху 125 дка. ниви в санданското село Плоски. Фирмата, която стои зад плана е на майка му Борислава Динева – „ Кастелло “.

Тя е записана преди повече от десетилетие. При това Динев има единствено 6% в нея, а останалото принадлежи на родителката му, която се води и шеф.

 



Няма никакво подозрение, че компанията на Борислава Динева се приема като ВИП клиент в общината в Сандански. Общински съветници разкриват, че документите за смяната на статута на земеделската земя били обработени за 4 дни и предоставени за разглеждане в съответната комисия на Общинския съвет. Тук е моментът да отбележим, че нормално за сходна процедура се чака с месеци.

 

Фотоволтаикът на Диневи ще бъде ситуиран върху 10 ниви, всяка от които с друга повърхност – от 2-3 до 36 дка.

Според маркираното в нотариалния акт, парцелите са добити от президента на футболни клубове още през 2007 година Така и не излиза наяве обаче дали са наследствени или са били закупени. До момента са били обработвани от аграрни производители. Очевидно обаче на мястото на лехите следва да изникнат панелите на Диневи.

 

В Сандански никой няма подозрение, че общинарите ще гласоподават единомислещо за проекта му. През последните години мълвата носи, че Динев е натрупал огромни задължения към иракските си сътрудници, с които по кое време очевидно, по кое време прикрито въртеше покупко-продажби.

 

Запознати издават, че огромният му напредък като предприемач е с помощта на връзките на татко му, а не толкова на огромните му предприемачески заложби.

Навремето родителят му е бил треньор на Националния тим по водна топка и в частност добър другар със зетя на Живков – Иван Славков.

 

През 90-те години Коко Динев е едно от лицата на силовата формация ВИС. Той е и измежду най-близките съратници на починалите братя Васил и Георги Илиеви.

Най-известните обекти, които принадлежаха на Коко Динев бяха ресторант „ Кошарите “, близо до тогавашното Управление безопасност и охрана (Пето управление н и
казиното край Кулата.

Отдавна обаче той не е действителен притежател на нито едно от двете. Легенди се носят и за близостта му с братя иракчани, синове на посланик, подозирани за наркотрафик.

Източник: Уикенд

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР