Вируси от всякаква разновидност, които поразяват дихателната система, са често

...
Вируси от всякаква разновидност, които поразяват дихателната система, са често
Коментари Харесай

Етерични масла за дихателната система

Вируси от всякаква вариация, които поразяват дихателната система, са постоянно съпътстващи есенно-зимния сезон и студената пролет. Усложненията, които могат да причинят, са в необятния набор от тривиално инфектиране на лигавиците на устната празнина до двойна бронхопневмония и синузит. Много от средствата за терапия се употребяват погрешно в ранните етапи на заболяването като форма на предварителна защита. Такъв е казусът с антибиотиците, които работят само върху бактерии, само че не и върху вируси и в този смисъл имат единствено в допълнение увреждащ организма резултат. От друга страна обаче, по кое време един респираторен вирус става удобна среда за бактериално наслагване? Отговорът е: зависи. Зависи от толкоз доста фактори, че най-сигурният метод е или посявка за бактериални култури, или кръвно проучване, което да верифицира съществуването на висок брой левкоцити и фактор на инфектиране, с цел да се премине към тежката артилерия. Но защото не всеки е податлив да си прави кръвни проучвания, а посявката лишава дни, в които картината на болестта може фрапантно да се промени, доста хора търсят различни разновидности за лекуване и предварителна защита на затрудненията точно, с цел да не стигат до мощните синтетични лекарства.

Напоследък се следи взрив в продажбата и използването на етерични масла, само че знае ли потребителя по какъв начин се употребяват и безвредни ли са те? Идеята, че нещо е с органически темперамент и това го прави безвредно, е надълбоко неправилна. Концентрираните форми на дейни субстанции, каквито са дестилатите на етерични масла, са артикули, нормално с необятен набор на деяние, които одобрявани без наставление от експерт в региона, могат да нанесат повече щета, в сравнение с изгода. Защо това е по този начин?

Предизвикателства при използването на етерични масла

Когато се употребяват лечебните свойства на етеричните масла, не е без значение какви спомагателни лекарства се одобряват, защото от респираторни вируси боледуват и всички хора с хронични болести, които наред със симптоматичните медикаменти, не престават и общоприетите си лечения за главните болести. Под внимание би трябвало да се вземе и формата, под която се одобряват маслата.

Ароматната дифузия съставлява поемане на изпарението на загрято етерично масло. В взаимозависимост от лечебните свойства на всяка обособена субстанция, логиката допуска, че по този метод безвредно можем да се възползваме от тях, поради ниската им централизация и разреждането с въздуха. Това обаче не е тъкмо по този начин.

- Не всички масла се дифузират. Някои от тях могат да проявят невротоксичност, да раздразнят в допълнение лигавиците на дихателните пътища, което ги прави извънредно несъответствуващи и даже рискови за хора с неврологични и белодробни проблеми, бременни, кърмачки, дребни деца, хора в старческа възраст и тежко заболели.

- При дифузията е доста мъчно да се дефинира дозата, която може да докара до удобен резултат. Има евентуална заплаха от предозиране или от незадоволително засищане с молекулите от дейното вещество.

- Ароматната дифузия може да бъде избор за облекчение на леки премеждия, като отмалялост, напрежение в мускулите, леко главоболие, възстановяване на настроението, разпределяне преди сън. Почти е изключено да се повлияят възпалителни процеси при остри инфекции, изключително в случай че те имат капацитета да развият бактериални патогени.

Кожата ни е пропусклива и всичко, което се ползва върху нея, прониква в кръвта и се разнася до всеки орган, чиято клетка може да допусне биологично дейната съставна част. В този смисъл етеричните масла, употребявани като мазило , имат по-силен резултат от изпаренията. Специфичното тук е, че те би трябвало да се разреждат с базови масла, с цел да се избегне кожно раздразнение. Директното им неразредено нанасяне крият риск от увеличаване на резултата, а някои от маслата, подобаващи при доста характерни болести и под контрола на експерт, не могат да се употребяват за профилактика.

Всяка субстанция, която попада в организма ни през устата, се метаболизира главно през черния дроб. Има субстанции, които забавят този развой, и други - които го форсират. Етеричните масла не вършат разлика. Когато приказваме за орален банкет , би трябвало да разграничим няколко съществени цели. Етеричните масла имат необятно приложение в кулинарията, само че могат да се одобряват и като превантивни или лечебни средства. Важно предписание е този банкет да бъде следен от експерт и да бъде съгласуван със съпътстващото медикаментозно лекуване на пациента за главното заболяване или хронично такова, с цел да се избегне токсично натоварване на черния дроб, както и лекарствена несъответственост.

Токсичността на всяко лекарство, в това число и на етеричните масла, употребявани за терапия, зависят от няколко неща: доза и централизация, метод на използване, форма на приложение (чрез втриване, под езика, в капсула, посредством инхалаторно устройство), какво количество от веществото доближава до кръвта (бионаличност) и степента на токсичност, съобразена по пол, възраст, килограми.

Видовете орален банкет на етерични масла са няколко: добавени капки към течности, пастили под езика, сиропи и капсули. Сред всички тях приемът под формата на капсули е единствения, който дава последователно освобождение на дейните субстанции и то в долните дялове на храносмилателния тракт, като по този метод дозирано постъпват в кръвта и предотвратяват опцията за остра реакция и струпване на висока централизация. Трябва да се има поради, че посредством слюнчестите жлези и ензимите в устата, процесът на преправяне на субстанции стартира още от устната празнина, а капсулната форма пропуща тази първа стъпка.

Терапевтични решения с етерични масла при грипоподобни признаци и затруднения от вирусен и бактериален темперамент

Има няколко етерични дестилати, които могат да окажат удобно въздействие в хода на вирусна зараза. Те имат потвърдени антисептични, антибактериални и противовирусни свойства, работят върху факторите на възпалението и в композиция покриват целия набор на вероятни затруднения в синусите и носната секреция, както и в долните дихателни пътища.

Етерично масло от евкалипт

Евкалиптът, действителен в няколко подвида, е естествен антибиотик, без обаче да има отрицателните резултати на синтетичния си събрат и без да работи потискащо върху имунната система. Нещо повече - той покачва имунитета и е извънредно подобаващ за профилактика след прекарани вирусни инфекции в по-леките му форми на приложения като ароматна дифузия. Освен, че понижава и унищожава болестотворните бактерии (както в случаите на синузит и бактериално затруднение в долните дихателни пътища), маслото от евкалипт има противовъзпалително и антиспазмолитично деяние. Улеснява дишането като понижава оточността на лигавиците, облекчава насъбраната секреция в носоглътката и облекчава кашлицата.

Етерично масло от сладостен портокал

В хода на вирусни инфекции е извънредно значимо да използваме в композиция с маслото от евкалипт и нещо, което ще усъвършенства активността на имунната система и ще релаксира нервната. Всеки от опит знае, че с болки в синусите или запушен нос, сънят се разстройва, в резултат на което се повишава и равнището на стрес на сутринта.

Като един от най-силните антиоксиданти, маслото от сладостен портокал има качествата да усъвършенства упоменатите положения и да увеличи защитните сили на организма, само че и освен. Активното вещество в сладкия портокал, има въздействие върху някои стафилококови бактерии и гъбички, прочиства бронхите и спомага отхрачването при упорита кашлица и има детоксикиращ резултат.

Важно е да се означи, че капки от етеричното масло не би трябвало да се одобряват непосредствено през устата, тъй като веществото е фототоксично и бързо се окислява. Това крие избрани опасности. Затова има сертифицирани комбинации от евкалипт и масло от сладостен портокал, които са в предпазена капсула и дозата и метод на приложение би трябвало да е предходна законовите регулации.

Маслото от мирта е едно от най-често използваните етерични масла в средиземноморските страни. Освен, че укрепва стените на кръвоносните съдове и работи удобно на кръвообращението, при инфекции, породени от респираторни вируси то, също както останалите две, демонстрира противовирусни и антибактериални свойства. Такива са и потребните свойства на маслото от лимон .

Зад лечението с етерични масла стои цяла просвета. Дали ще се посъветвате със експерт и кой е най-хубавият метод на приложение за вас и вашите недоволства, ще прецените с негова помощ. Важно е да знаете, че има подготвени комбинации, които са налични, сертифицирани и регистрирани за лечебни цели. Тяхното улеснение е, че не можете да допуснете неточност в дозите и в метода на приложение.

Материалът е квалифициран със съдействието на Phoenix Pharma.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР