Виртуозни изпълнения видяха зрителите през третия състезателен ден на “София

...
Виртуозни изпълнения видяха зрителите през третия състезателен ден на “София
Коментари Харесай

Виртуози на канадска борба, йога и баскет 3х3 на Ърбан зоната в София

Виртуозни осъществявания видяха феновете през третия спортен ден на “София Ърбан зона спорт 2019”. Първи стартираха срещите си баскетболистите в шампионата 3х3. Сред участващите 10 младежки и 8 девически тима има същински майстори, посочили забележителни умения на двете стадиони в Княжеската градина против Софийски университет.

Следобед предварителните срещи в групите не престават, от сряда стартират директните елиминации с осминафиналите и в четвъртък ще се дефинират първенците с решителните срещи при дамите в 18.20 и при младежите в 18.40 ч.

В канадската битка участниците просто щяха да изкъртят от възторг и мощ поставената на сцената маса. В първия ден бяха тестванията на лява ръка. Шампион при мъжете до 85 кг е Калоян Тумбев, пред Валентин Господинов, Кирил Стоймирски и други, а над 85 кг пръв е Йордан Цонев, среброто бе за Митко Петров и бронзът за Детелин Йончев. При юношите до 18 година златото сграбчи Мартин Стайков, следван от Кирил Стоймирски, Искрен Здравков и други

Веднага по-късно сцената бе изпълнена с майсторите на йога изкуството. Със спотаен мирис феновете видяха неповторими осъществявания в траялите близо час демонстрации. Йога виртуозите ще имат още една поява в Ърбан зоната в четвъртък от 17 ч.

Междувременно част от участниците в “София Ърбан спорт 2019” бяха на забавен тур из столицата - Боянската черква и Национален исторически музей в Бояна и други забележителности. Инициативата се реализира от " София - европейска столица на спорта " под името " Виж и заобичай София ". В четвъртък престои нов тур с други участници.

Тази заран започнаха и срещите на участниците в шампионата по минифутбол, техните мачове са на комплекс „ Спортна София в Борисовата градина.
 Програмата на Ърбан зоната продължава през днешния ден следобяд с:
16:00 – 17:00 Таекуон-до
17:00 – 18:00 Канадска битка
17:00 – 19:00 Баскетбол 3х3
18:00 – 19:00 Карате дясна ръка

В рамките на Ърбан зоната ръководителят на Столичния общински съвет и ръководител на Фондация „ София – европейска столица на спорта “ Елен Герджиков ще подпише Меморандум за съдействие и взаимопомощ с отговарящия за спорта в Лисабон Карлос Мануел Кастро. Португалската столица е оповестена за Европейска столица на спорта за 2021 година, тамошните
управници са впечатлени от опита и положителните практики на София. Церемонията е на следващия ден от 10 ч. в Парк хотел Москва, където незабавно по-късно ще стартира Международната спортна конференция на тематика „ Новите ърбан спортове – развиване, трендове и бъдеще “ с презентациите на 11 участници – седем от чужбина и 4 от България.

В четвъртък с огромен интерес се чакат осъществяванията по акробатика, измежду пристигналите има национални тимове.

В петък “София Ърбан фест” приключва с кръга за Световната купа по стрийт фитнес В България ще дойдат едни от най-хубавите майстори на уличния фитнес, които са подготвили неповторими осъществявания. Ще вземат участие спортисти от Русия, Украйна, Франция, Израел, Гърция и Сърбия. Наред с тях ще се показват най-хубавите 15 български състезатели съгласно класирането на последното държавно състезание. 10 от тях са над 16-годишна възраст, 5 са под 16 години. Победителят в шампионата ще получи право да взе участие във финала за Световната купа през декември в Хонг Конг.

Събитието ще бъде намерено в 12.00 ч. в наличието на именития гимнастик Йордан Йовчев, четирикратен олимпийски медалист и уредник на шампионати по стрийт фитнес и градски паркур. Изпълненията на виртуозите са съпроводени с музика и доста въодушевление на особено построен сет. Състезанията ще продължат до към 16 ч., като първо всеки демонстрира за 2
минути най-хубавото от себе си, след това първите 16 не престават на директни елиминации и най-после всеки от Топ 4 има 3 сесии по 40 секунди до момента в който се дефинира първенецът.

Стрийт фитнесът набира все по-голямо известност по целия свят и чака в близко бъдеще влизане в олимпийската стратегия. България записа в последно време впечатляващия триумфи – Цвети Станева завоюва международна купа в лека категория, а Даниел Христов е международен първенец в междинна категория. Имаме и още трима медалисти от шампионати на планетата.

Осемдневният състезателен празник в центъра на София ще приключи с обичайния Екстрийм Фест, който ще се провежда за пета поредна година идващия уикенд, на 21 и 22 септември в познатата зона в Княжеската градина.

Не пропускайте интензивностите от богатата стратегия на модерните градски спортове до неделя в Княжеската градина. София Ърбан Зона Спорт 2019 - едно наситено с екшън и въодушевление шоу в сърцето на Европейската столица на спорта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР