Винисиус е сред 23-ата футболисти, включени в състава на бразилския

...
Винисиус е сред 23-ата футболисти, включени в състава на бразилския
Коментари Харесай

Винисиус попадна в състава на Бразилия за двубоите с Гвинея и Сенегал

Винисиус е измежду 23-ата футболисти, включени в състава на бразилския народен тим за другарските срещи с Гвинея и Сенегал през юни. Това е първа повиквателна за нападателя на Реал Мадрид, откакто той беше обиждан на расистка основа в дуел сред столичани и Валенсия по-рано през май.

Двата мача против отборите от Африка са част от антирасистката акция в поддръжка на 22-годишния Винисиус Жуниор.

Петкратните международни първенци ще се изправят против Гвинея на 17 юни в Барселона. Три дни по-късно " селесао " ще срещне Сенегал в Лисабон.

Съставът, разгласен от селекционера на бразилския тим Рамон Менезеш, включва четирима играчи с първа повиквателна, като сред тях е и халфът Жоелинтон от Нюкасъл.

Защитниците Вандерсон, Нино и Айртон Лукас са останалите трима, които са извикани за дебютен път.

Менезеш, който размени Тите след края на Мондиал 2022 в Катар, сега води състава на Бразилия до 20 година, участваш на Световното състезание в Аржентина.

" Има задоволително място в отбора за футболистите, които се показват мощно. Тези, които са с нас за първи път, наложително би трябвало да бъдат подкрепяни от участвалите на Световния шампионат ", съобщи Менезеш.

В състава на Бразилия личат имената на вратарите Едерсон и Алисън Бекер, на бранителите Данило, Маркиньос, Едер Милитао, на халфовете Каземиро и Лукас Пакета, както и на нападателите Ричарлисон и Родриго.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР