Vingroup, най-голямата по пазарна стойност виетнамска публична компания, изяви амбициите

...
Vingroup, най-голямата по пазарна стойност виетнамска публична компания, изяви амбициите
Коментари Харесай

Виетнам пусна първия си смартфон, иска дял от световния пазар

Vingroup, най-голямата по пазарна стойност виетнамска обществена компания, изяви упоритостите си да стане огромен състезател на международната софтуерна сцена. Компанията пусна на пазара първия си смарт телефон, като възнамерява да го продава освен в личната си страна, а по целия свят.

Конгломератът Vingroup, преди фокусиран върху бизнеса с недвижими парцели и търговията на дребно, наскоро стана първият " пълновръстен " авто производител във Виетнам, с подeлението Vinfast, написа Reuters.

Сега компанията дава поръчка да стане състезател на пазара на смарт телефони. Нейните четири модела телефони Vsmart се създават в цех в северния град Хайфонг, който има потенциал да 5 милиона телефона годишно на първия стадий.

" Vsmart е отправната точка за Vingroup да създаде система за електроника и интелигентни артикули ", сподели Нхуйен Виет Куанг, основен изпълнителен шеф и вицепрезидент на Vingroup, представен от организацията.

Виетнамската компания желае да продава своите смарт телефони и други интелигентни артикули на всички континенти. Тя към този момент е определила Русия и Испания като първите пазари за идната си офанзива. Vingroup има 51% от испанската софтуерна компания BQ, което евентуално й отваря пътя към пазара в Европа.

 Така ще наподобяват първите виетнамски коли
Така ще наподобяват първите виетнамски коли

Дизайнът се създава от известното студио Pininfarina

Във Виетнам, която има население от 95 милиона души, Vingroup ще се стреми да завоюва пазарен дял за сметка на Samsung и Apple с новте си телефони. Виетнам е най-голямата индустриална база за смарт телефони за Samsung, до момента в който основен снабдител на апарати Foxconn също обмисля основаването на цех в страната.

Четирите телефона Vsmart, показани в петък, употребяват чипове на Qualcomm - Snapdragon и операционната система Android. Те ще се продават във Виетнам в ценовия диапазон 145-283 $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР