Вината не е наша, защото не знаехме, че има забрана

...
Вината не е наша, защото не знаехме, че има забрана
Коментари Харесай

Бракониери ли са спипаните с акули в кораба българи?

Вината не е наша, тъй като не знаехме, че има възбрана в Румъния, само че ние ловихме в  европейски териториални води, сподели Добрин Добрев

Българските моряци, които се завърнаха след ареста в Румъния, споделиха пред Българска национална телевизия, че не са бракониери. Те обясниха, че са следвали наредбите на Европейската комисия за лов на риба.

Десетимата българи обаче бяха арестувани в Констанца поради нерегламентиран улов на акула. Шестима от тях се завърнаха късно нощес в България, а тримата капитани и един от членовете на екипажа към момента са в северната ни съседка, с цел да участват на запечатването на корабите тази заран.

Пред националната телевизия пристигналите в Балчик моряци споделиха, че разпореждания им дават право да риболуват към днешна дата всички типове риби там, където са били арестувани. До момента не е ясно дали за възбраната за улов на акула в румънската икономическа зона е била известена българската страна навреме и в случай че да, дали са били известени членовете на трите екипажа.

“Ние бяхме в европейски териториални води. Има огромна разлика. Нищо не ни обясниха, просто споделиха изкарвате рибата и броиха. Просто виновността не е наша. Ние не знаем, че има
Всичко за Вашата сватба
възбрана за акула ”, сподели Добрин Добрев.

“Не сме знаели, тъй като в България няма такава възбрана. Ние не излизаме в Румъния с улова да го разтоварваме. Корабите са били на 50-52 благи източно от Констанца “, посочи притежателят на рибарският транспортен съд “Ива 1 ” Пламен Панайотов.

“Техните кораби, в случай че заловен с акула е проблем, тъй като те са румънски кораби и за тях има възбрана, само че ние като сме там и има акула на борда ни, тъй като ние не сме я хванали там, ние сме я хванали тук. Ако има акула на борда ни не ни прави нарушители ”, сподели пък брачната половинка на кап. Красимир Петров Петя Петрова.

По обед се чака в Балчик да се върнат и капитаните на арестуваните риболовни кораби. Очаква се също по този начин да има и заседание на риболовното съдружие.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg