Вината била изцяло на ЗаевЛидерът на македонската опозиционна ВМРО-ДПМНЕ Християн

...
Вината била изцяло на ЗаевЛидерът на македонската опозиционна ВМРО-ДПМНЕ Християн
Коментари Харесай

Опозицията в Скопие: Сделката за името е мъртва

Вината била напълно на Заев


Лидерът на македонската опозиционна ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски разгласи съглашението с Гърция за смяна на името на някогашната югорепублика за “мъртво ”. И упрекна за това премиера Зоран Заев, който заречен нещо, което не може да се приложи.

“Всяко бъдещо обезчестяване на този развой ще създаде единствено в допълнение напрежение и поляризация в обществото, а единственият провинен за това е Заев, който даде обещание нещо, което не може да извърши ”, сподели Мицкоски пред Дойче веле.

В сряда, на третия ден на полемиките в Народното събрание за смяна на конституцията (което се изисква от споразумението), депутатите от ВМРО-ДПМНЕ напуснаха съвещанието с обяснението, че към този момент няма защо да се беседва.

На въпрос могат ли на неговото мнение да повлияят посланията на US асистент държавния секретар по европейските и евроазиатските въпроси Уес Мичъл и водача на Европейската национална партия Жозеф Дол, Мицкоски отговори негативно. “Тези послания и закани не ме касаят. Отговорността е върху тези, които доведоха съглашението до крах ”, отсече водачът на ВМРО-ДПМНЕ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР