Винаги сме вярвали в истинското правосъдие, но това правосъдие не

...
Винаги сме вярвали в истинското правосъдие, но това правосъдие не
Коментари Харесай

Петков за поискания имунитет на Борисов: Правосъдието не трябва да е бухалка

Винаги сме вярвали в същинското правораздаване, само че това правораздаване не би трябвало да е бухалка. Това сподели пред публицисти съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков, който довечера се включи в протеста срещу президента Румен Радев. Коментарът на Петков е в отговор на въпрос за поискания депутатски имунитет на Бойко Борисов, оповестява Българска телеграфна агенция.

Петков съобщи, че протестиращите са гарантът, че България ще има европейско държавно управление, което ще направи промените, тъй че да бъдем част от Шенген и еврозоната.

Тези хора, които от заран до вечер се пробват да подслушват, да връщат старите системи обратно, да ни насочват към Евразия, да се пробват да споделят, че мирът в Европа е като си заврем главата под храстите, няма да стане, съобщи още Петков.

По-рано довечера Софийската градска прокуратура предложи на основния прокурор да внесе стимулирано искане до Народното събрание за предоставяне на позволение за възбуждане на наказателно гонене против Бойко Борисов.

От прокуратурата показват, че предлагането е направено по отношение на досъдебно произвеждане, известно в медиите като „ Барселонагейт “, по което са събрани доказателства по смисъла на член 219 Наказателно-процесуален кодекс за осъществено закононарушение по член 253 Наказателен кодекс от народния представител (пране на пари).

От доказателствата, събрани в хода на досъдебното произвеждане, може да се стигне до извода, че някогашният министър-председател е дал на трети лица, добити вследствие на осъществено закононарушение, средства за закупуването и наемането на недвижими парцели в чужбина, обявиха от пресцентъра на прокуратурата.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР