Винаги ли изхвърляте веднага водата, в която сте сварили яйцата

...
Винаги ли изхвърляте веднага водата, в която сте сварили яйцата
Коментари Харесай

Излейте това върху корените и ще имате най-вкусните домати и краставици

Винаги ли изхвърляте незабавно водата, в която сте сварили яйцата си? Ако е по този начин, ще разберете, че това е огромна загуба, тъй като се оказва, че можете да зарадвате доста растенията си с тази вода. Причината за това е, че когато варите яйца, водата се обогатява с доста потребни за вашите зелени другари субстанции. Калцият във водата има позитивен резултат върху растенията.
Калций
Черупките на яйцата съдържат калций. По време на процеса на шупване калцият попада във водата, а растенията се повлияват отлично от него. Минералът води до поддържане на равнищата на рН на земята. Когато земята има добър баланс на рН, растението ще може да всмуква доста хранителни субстанции и това значи, че ще пораства по-здраво и по-бързо.
Вредители
Преди да влезем в детайлности - знаехте ли, че и черупките на яйцата са доста потребни? Ако се пробвате да се справите с охлюви или червеи, които изяждат цветята и растенията във вашата градина, черупките могат да ви оказват помощ. Натрошете няколко яйчени черупки и ги поръсете към растенията. Вредителите не обичат яйчените черупки, тъй че занапред нататък те ще стоят надалеч от растенията ви.
 Наторих всички растения с наслойка от кафе. Няма да повярвате какво се случи Наторих всички растения с наслойка от кафе. Няма да повярвате какво се случи
Вече е топло и всички обичаме да прекарваме оптимално доста време на открито и да се любуваме на слънцето. Ако прекарвате доста време в...
Как работи?
Сварете яйцата си както постоянно. Когато са подготвени, деликатно извадете яйцата и оставете водата да се охлади за малко в тенджерата. След това, когато водата се охлади до стайна температура, можете да излеете част от нея върху почвата на вашите растения. Използвайте същото количество вода, както нормално.
Черупки от яйца
Както казахме, можете да вкарате в приложимост и черупките от варените яйца. Просто ги поставете върху почвата. Този трик работи еднообразно добре, както и яйчената вода - просто наподобява малко необичайно. Когато опитате този трик, не забравяйте да притиснете леко черупките в почвата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР