Вим Вендерс, Агнешка Холанд, Павел Павликовски, Тед Кочев, Шон Бейкър,

...
Коментари Харесай

Кажи "кино"

Вим Вендерс, Агнешка Холанд, Павел Павликовски, Тед Кочев, Шон Бейкър, Рупърт Еверет, както и български режисьори и артисти като Георги Дюлгеров, Руси Чанев и Стефан Мавродиев - всички тези имена са част от изложбата " Портрети от фоайето " на Боряна Пандова, формален фотограф на " София филм фест " от 2014 година

За първи път тя събира портретните фотоси на гостите на едно място и по този начин ни връща към изданията, които са протичали без спирания, срещали са задграничния и локалния опит в киното и не на последно място - събирали са разнообразни генерации фенове, за които тези имена пораждат разнообразни асоциации.

Това е следващ план, в който изложба " Синтезис " ни предизвика да помислим къде фотографията и киното се срещат. През 2018 година беше показана галерия, отдадена на арменско-съветския пробен режисьор Сергей Параджанов, през 2019 година документалната режисьорка Триша Зиф показа филмите си в галерията, а предходната година акцентът беше върху фотосите на Маря Лена Хуканен от филмите на финландския режисьор Аки Каурисмаки и галерия с фрагменти от остарели български филми, предоставени от Българската национална филмотека.
Агнешка Холанд Автор: Боряна Пандова
За Пандова това е втора галерия от началото на 2021 година - през януари в Credo Bonum тя показа " Само минутка ", в която снима една и съща локация два пъти сред 60 секунди.

" В портрета срещата е сред интелектуалния и прочувствения опит, разпределен от двете страни на камерата, фалшифициран с настроението на деня ", споделя Пандова, която има богат опит и в снимането на театрални представления, а във видеоработата си е създател на късометражни документални филми, музикални клипове, живи осъществявания.
Тери Гилиам Автор: Боряна Пандова
Според нея на фона на мощно лимитирано време по време на фестивала на помощ идват най-много усмивката и шансът. Имало ли е разлика в реакциите на някои от гостите в процеса на снимане, изключително като се има поради какъв брой екстровертен е в медийните си изяви Тери Гилиъм и какъв брой интровертен е примерно режисьор като Бела Тар? " Никога не се е налагало да има " навиване " - гостите на фестивала са дружелюбни, само че, несъмнено, всякога е друго. Понякога фотосите се трансформират в минипразненство, при други работата върви по-строго и прибрано. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР