“Вила Ямбол“ спечели два медала в шестото издание на престижния

...
“Вила Ямбол“ спечели два медала в шестото издание на престижния
Коментари Харесай

Българско Шардоне се нареди сред най-добрите в Япония

“Вила Ямбол “ завоюва два медала в шестото издание на влиятелния винен конкурс SAKURA AWARDS - Japan Women’s Wine Awards 2019. Със злато бе оценено Villa Yambol Шардоне 2017, а със сребро Villa Yambol Каберне Совиньон 2017.

И двете се създават от маза „ Вила Ямбол “ от лични лозови масиви. В надпреварата участваха 4326 проби на виновност от 34 страни, измежду които основни производители от Аржентина, Австралия, Чили, Германия, Испания, Южна Африка, Нова Зеландия и други. Любопитна детайлност е, че оценяващите комисии на състезанието се състоят само от дами – 530 експерти във винената промишленост. Това са единствените награди за родни виновност. С най-вече призове тази година са избите от Франция и Италия. Медалите на „ Вила Ямбол “ са следващото самопризнание за високото качество на продуктите на родния производител и слагат България като производител паралелно до най-разпознаваемите райони в света.



„ Щастливи сме, че пазиме имиджа на България като производител на виновност на пазар като японския, който е праволинеен във връзка с качеството. Надяваме се напълно скоро по този начин, както България е позната с киселото мляко, да разпространяваме и българското вино. “, разяснява изпълнителният шеф Красимир Аврамов. Вината Villa Yambol e емблематична за родната маза – тя е и измежду най-продаваните на вътрешния пазар. 90% от създаденото вино е от лични лозови масиви като избата ръководи към 10 000 дка лозя. Японските сътрудници на компанията са впечатлени и от богата история, обичаи и завещание във винопроизводството по нашите земи. Те ценят високо уважението и пристрастеността, с които те се съхраняват във „ Вила Ямбол “. Избата е измежду водещите експортьори на качествени виновност на над 30 пазара зад граница.



Основателката на състезанието SAKURA AWARDS - Japan Women’s Wine Awards госпожа Юми Танабе има 40-годишен опит във винената промишленост и е измежду най-влиятелните фигури на японската винена сцена като създател, учител, вносител и производител. „ Когато стартирах надпреварата в японските заведения за хранене сомелиерите бяха главно мъже. Те решаваха кои виновност да влязат във винените листи. Дори вносителите и мениджърите покупки бяха от мощния пол – т.е. всички вносни виновност в Япония бяха определени от мъжка позиция. А в случай че погледнем потреблението, дамите са тези, които пият вино, купуват и харесват виното повече от мъжете в Япония. Затова взех решение да концентрирам напъните си върху дамите и да продавам вино съгласно женските желания и усети. Така породи концепцията за конкурс, с жури, основано напълно от дами “, разяснява през изданието Wine Spectator госпожа Танабе.



(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР