Виктория Томова започна сезон 2023 по много добър начин, като

...
Виктория Томова започна сезон 2023 по много добър начин, като
Коментари Харесай

Виктория Томова в битка за място в основната схема в Маями


Виктория Томова стартира сезон 2023 по доста добър метод, като възходящото му развиване може да продължи и в Маями. Първата ни ракета се приближи на една победа от ново присъединяване в съществена скица на равнище WTA 1000, откакто победи международната №162 Катрина Скот с 6-2, 7-5 в първия кръг от квалификациите във Флорида. В последния кръг от пресявките Томова се изправя против сложна, само че изцяло преодолима съперничка – намиращата се на 116-а позиция в ранглистата Виктория Голубич.

Мачът е четвърти в програмата на корт №7, която стартира в 17:00, а коефициентите за дуелите можете да видите на.

В самото начало на сезона Томова претърпя провали на United Cup и Austarlian Open, само че и двете бяха против тенисистка от Топ 10 (Мария Сакари и Белинда Бенчич). В началото на февруари обаче първата ни ракета откри победния път и преодоля квалификациите на WTA 250 шампионата в Линц, преди да загуби от Маркета Вондроусова.

Това се оказа първото от нейните три следващи участия в съществена скица в Тура във въпросния месец. На WTA 500 конкуренцията в Доха последваха три победи над тенисистки от Топ 100 в квалификациите, преди Белинда Бенчич още веднъж да се окаже „ черна котка “ за първата ни ракета.

Томова обаче придвижи мощната си форма и в Дубай. Българката мина двата квалификационни кръга, след което отстрани в два сета тогавашната №48 Кая Канепи на старта на главната скица. Това ѝ даде опцията да се изправи против една от звездите на международния тенис – третата в ранглистата Джесика Пегула. Томова затрудни съществено именитата си съперничка и завоюва втория сет, само че в последна сметка разумното се случи и американката продължи напред.

След къса отмора първата ни ракета се завърна на корта на ITF W60 шампионата в Търнава, където загуби на четвъртфинал от Греет Минен. Във вчерашния си мач с Катрина Скот обаче Томова още веднъж се показа на равнище и въпреки да бе затруднена във втория сет стигна до успеха след 97 минути игра.

Ситуацията надалеч не е толкоз положителна за Голубич, която към момента няма победа в съществена скица в Тура от началото на сезона. Швейцарката мина квалификациите на WTA 500 шампионата в Аделаида при започване на януари, само че по-късно влезе в серия от шест следващи провали. Нейният край пристигна едвам през вчерашния ден след триумф с 6-3, 6-3 над международната №173 Карол Жао.

До момента Томова и Голубич са играли една против друга два пъти, като салдото е 1-1. Последният им конфликт бе на осминафинала в Линц през 2017, където швейцарката се наложи с 4-6, 6-4, 6-1. Коефициентът за победа на първата ни ракета е, до момента в който ставката за Голубич е. Коефициентът за три сета в мача е, а вероятността някой от сетовете да приключи на нула е оценена на.


*Коефициентите подлежат на смяна. Актуалните коефициенти могат да се видят директно преди залог на платформата .

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР