Виктория Томова регистрира спад при тазседмичното обновяване на световната ранглиста.

...
Виктория Томова регистрира спад при тазседмичното обновяване на световната ранглиста.
Коментари Харесай

Ранглисти: Томова и Топалова губят позиции, Глушкова влезе в Топ 500


Виктория Томова записва спад при тазседмичното възобновяване на международната класация. Първата ни ракета губи пет позиции и от през днешния ден е №96 в света с актив от 692 точки. Тази седмица обаче българката ще има шанса да усъвършенства ранкинга си, защото взе участие в квалификациите за WTA 1000 шампионата в Маями, където през днешния ден ще се изправи против Виктория Голубич във втори кръг.

Същевременно Гергана Топалова губи шест позиции и към този момент е 323-та, до момента в който Изабелла Шиникова се изкачва с две места до №392. Най-прогресиращата българска тенисистка тази седмица е Денислава Глушкова, която по-рано през месеца завоюва купата на W15 шампионата в Анталия. Тийнейджърката проби в Топ 500 на ранглистата, изкачвайки се с 30 места до №485.

Седмицата стартира добре и за Ани Вангелова, която напредва със 17 места до №822.

В челната десетка също има промени. Каролин Гарсия измести Онс Жабур от четвъртата позиция, до момента в който шампионката от Индиън Уелс – Елена Рибакина, се изкачи до рекордното за нея седмо място. Лидер към момента е Ига Швьонтек, следвана от Арина Сабаленка и Джесика Пегула

Топ 10 на международната класация:


Българките в Топ 1000:
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР