Виктория Томова и Гергана Топалова записаха рекордно класиране в световната

...
Виктория Томова и Гергана Топалова записаха рекордно класиране в световната
Коментари Харесай

Томова с рекордно класиране, Григор е №24

Виктория Томова и Гергана Топалова записаха рекордно класиране в международната класация на Женската тенис асоциация (WTA).

Томова, която през предходната седмица взе участие на шампионата на червени кортове в италианския град Парма, се изкачи с две места. Така тя заема рекордната в кариерата си 91-а позиция с 679 точки. Топалова прогресира с две места до 332-о, което също е връх за нея.

На върха остава шампионката от US Open Ига Швьонтек с 10 180 точки. След нея е финалистката в Ню Йорк Онс Жабер с 5090 точки. На третото място е Анет Контавейт с 4010 точки.

При мъжете падна с една позиция в ранглистата на АТП. Димитров към този момент е 24-и в подреждането с 1640 точки. Третата ракета на България Адриан Андреев записа ново рекордно класиране. Той доближи до полуфиналите в Орлеан (Франция), с което се изкачи с 36 места до 211-ото в света.

Лидер в ранглистата е Карлос Алкарас 6740 точки, а Рафаел Надал измести Каспер Рууд от второто място. Надал има 5810 точки, а Рууд към този момент е трети с 5645 точки. Така за първи път в историята двама испанци са на първите две места в света.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР