Виктория, Сейшели –Българският бизнесмен Максим Бехар бе избран за председател

...
Виктория, Сейшели –Българският бизнесмен Максим Бехар бе избран за председател
Коментари Харесай

Максим Бехар ще ръководи ''Световен център за мир и дипломация"

Виктория, Сейшели –Българският предприемач Максим Бехар бе определен за ръководител на Борда на Световния център за мир и дипломация „ Сър Джеймс Манчам “.

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Официалното разкриване на Центъра бе в столицата на Република Сейшели Виктория в наличието на доста политици от сейшелското държавно управление, дипломати и професори от локалния университет, който е формалният сътрудник на Центъра, фамилията на Сър Джеймс.

„ Това бе една от последните фантазии на моя огромен другар и наставник Сър Джеймс и съм извънредно благополучен, че имаме опция да я изпълним – сподели Бехар по време на откриването на Центъра. – Идеята ни е непрекъснато да вършим интернационалните срещи и конференции както във Виктория, по този начин и по света, с цел да дискутираме какъв брой е значимо в този раздорен свят на тероризъм и бежанци да бъдем толерантни и да слагаме мира над всичко. “

Сър Джеймс Манчам е първият президент на преди малко получилите самостоятелност Сейшели през 1976 година, месеци по-късно е свален с прелом от премиера на страната Албер Рене и когато при започване на 90-те години се завръща в страната, стартира дейна интернационална активност, която води до последния си ден при започване на януари тази година.

Президент на Световния център за мир и дипломация ще бъде синът на Сър Джеймс – Александър, а Организационният комитет ще се управлява от професор Денис Харди, заместник-ректор на Сейшелския университет.

В Борда на Центъра влизат известни политици и научни дейци като някогашната австралийска министърка Лейди Карла Дейвис, Марк Донфрайд – шеф на Института за културна дипломация в Берлин, професор Негослав Остоич – шеф на Европейския център за мир в Белград, професор Гордън Андерсън – основен редактор на интернационалния Месечник за международен мир, някогашният български външен министър Соломон Паси, както и някогашният сейшелски външен министър и настоящ министър на опазването на здравето Жан Пол Адам.

Сър Джеймс Манчам ще бъде запомнен и като огромен другар на България, която той посещаваше постоянно, и поддържаше другарски връзки с доста политици, измежду които и цар Симеон. Максим Бехар е и Почетен Генерален консул на Република Сейшели в България.

Повече информация за активността на Центъра може да намерите на: http://www.manchampeacecentre.com/ За спомагателна информация, апелирам, свържете се с M3 Communications Group, Inc.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР