Виктор Илиев записа рекорден сенчъри брейк в българския снукър в

...
Виктор Илиев записа рекорден сенчъри брейк в българския снукър в
Коментари Харесай

Рекорден сенчъри брейк от 141 в българския снукър

Виктор Илиев записа рекорден сенчъри брейк в българския снукър в формален шампионат от календара на Българска снукър федерация. Вико осъществя 141 точки, и то във финала на шампионата против своя максимален противник Георги Величков. С този брейк Илиев записа и победа с 4:2 в третия ранкинг шампионат от сезона, който се изигра в състезателен клуб " Академията - Арена Запад ". Финалът бе управителен от световноизвeстния арбитър по снукър Десислава Божилова.


Георги Величков, който беше спечелил първите два шампионата от календара, стартира мощно във финала и поведе с 2:1 фрейма. След това пристигна огромният брейк от 141 точки на Вико Илиев, с което резултатът стана 2:2, а малко по-късно два халф-сенчъри брейка от 85 и 77 оформиха крайния резултат 4:2. Напълно подобаващ триумф за 19-годишния Виктор Илиев, който записа първа победа над Георги Величков през сегашния сезон. В полуфиналите Виктор надигра с 3:2 фрейма 14-годишния Максим Костов, който също има огромен напредък в представянето си последните шампионати. В съботния ден също имаше сенчъри брейк от 103, дело още веднъж на Виктор при успеха с 3:0 над Денис Иванов.

В другата част на схемата Георги Величков се оправи с 3:0 над Теодор Чомовски в полуфиналите и с 3:2 над Георги Геогриев в доста оспорван мач от 1/4-финалите на шампионата.
Вижте видеото от историческия брейк на Виктор Илиев от 141 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР