Виктор Баранец обяви без преувеличение: Лондон изпрати ядрено оръжие на

...
Виктор Баранец обяви без преувеличение: Лондон изпрати ядрено оръжие на
Коментари Харесай

Баранец обяви без преувеличение: Лондон изпрати на Киев ядрени оръжия

Виктор Баранец разгласи без пресилване: „ Лондон изпрати нуклеарно оръжие на Киев “. Така стана известно, че английските управляващи ще доставят на Украйна снаряди с обеднен уран. Експертът разкри с какво това заплашва Русия.

Западът мина следващата алена линия. Този път Англия наля масло в огъня на украинския спор, сподели Елена Афонина, водеща на Царград, в предаването „ Ние сме в течение “.

Ръководството на Обединеното кралство реши да трансферира в Киев в действителност рисково оръжие. Говорим за снаряди с обеднен уран. Освен това, не става дума за известия от медиите, а за изказване от самия заместник-министър на защитата на страната Анабел Голди.

Към нея се обърна представител на Камарата на лордовете, който непосредствено попита дали Лондон изпраща муниции с обеднен уран в Украйна. Голди отговори искрено: още не, само че скоро Англия ще го направи. Така че тези снаряди, в това число бронебойните, ще бъдат доставени дружно с танковете Challenger 2.

Защо Лондон реши да предприеме такава твърда стъпка и по какъв начин тези муниции заплашват Русия, изясни в ефира на предаването военният наблюдаващ на вестник „ Комсомолская истина “, полковник от запаса Виктор Баранец.

Как въоръжените сили ще употребяват урана

Експертът сподели, че бойната глава с обеднен уран разрешава на снаряда да пробие бронята на на практика всички съществуващи танкове.

По неговите думи, доставките се дължат на обстоятелството, че британците са обърнали внимание на следния значим миг: в последно време съветската войска е почнала да покачва отбраната на тези танкове, които се употребяват в СВО.

Вероятно лондонските специалисти са пресметнали, че динамичната отбрана, при която нови плочи (може би на няколко слоя) са насложени върху страничните и предните елементи на танковете, няма да може да бъдат пробити от стандартните снаряди, с които въоръжените сили в този момент разполагат. Така те предложиха да се ускори бойната мощност както на украинските танкове, по този начин и на техните машини Challenger 2, с цел да поразяват по-добре съветските цели, - счита източникът на " Първи съветски ".

Последствията могат да бъдат чудовищни

Баранец разкри и с какво тъкмо е рисков обедненият уран. Според него боеприпасите, оборудвани с това токсично вещество, се трансформират в „ многофункционална вещичка “:

Не става въпрос единствено за мощна ударна мощ. Когато подобен снаряд експлодира, тогава, първо, освободените съставни елементи заразяват дихателните органи на хората в зоната на действието. Можем да приемем, че онкологията е обезпечена.

Съответно детонацията на този арсенал трови региона. Засегнати са обширни региони към точката на детонацията и следствията могат да бъдат усетени от доста от идващите генерации хора.

Говорих с някои учени. Мненията са разнообразни, само че някои споделят, че дезинсекцията след потребление на обеднен уран е на практика безполезна, защото прахът от него елементарно прониква във всевъзможни пукнатини, в земята, във водата. А продуктите от такава детонация се разлагат, по мнението на специалистите, в границите на 400 години. А в този момент си представете, че всичко това може скоро да се настани на нашата земя, - приключи с паника събеседникът на „ Царград “.

Ядрената война е все по-близо

Военният специалист обърна внимание на обстоятелството, че Лондон в сегашната борба играе ролята на " най-яростната натовска овчарка ":

Това е страната, която може би най-вече вреди на Русия след Съединените американски щати. Където и както откри за добре. Ако Англия в действителност доставя тези муниции за танкове с обеднен уран, тогава в действителност можем да кажем, че Лондон е изпратил на Киев нуклеарни оръжия. И без никакво пресилване. Защото следствията от потреблението на такива снаряди, които ние и задграничните специалисти наблюдавахме и в Югославия, и в Ирак, са в действителност ужасни.

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР