ВиК - Хасково ще поиска от Министерството на регионалното развитие

...
ВиК - Хасково ще поиска от Министерството на регионалното развитие
Коментари Харесай

ВиК - Хасково търси пари за по-икономични помпи заради скъпия ток

ВиК - Хасково ще изиска от Министерството на районното развиване и Българския ВиК холдинг пари за нови, по-икономични помпи като мярка за компенсиране на високите сметки за ток. 98% от водата на Хасково е помпажна и поради това повишаването на тока се отразява зле на финансовото положение на ВиК.

През август сдружението е изтеглило заем от 2.6 млн. лева, с който да се покрият сметки за ток от юни и юли.

1 100 000 лв. е сметката за електричество за август на ВиК-Хасково, която ще бъде платена разсрочено. Фактурите за септември занапред ще идват и се чака те да са по-високи. ВиК заплаща безценен ток, тъй като дружеството-доставчик на електричество от свободния пазар, което е спечелило публичната поръчка през февруари тази година, се е отказало.

Класираното на второ място - ЧЕЗ, не е съобщило дали ще поеме поръчката, изяснява шефът на ВиК-Хасково Божидар Желязков:

" Ако и те се откажат, където има огромна възможност това да се случи, си оставаме на снабдител последна инстанция и продължаваме да плащаме скъпия ток. Този проблем не стои само пред ВиК-Хасково.

Той е за цялата страна. Спомена се да се търси общ снабдител на ток от българския ВиК-холдинг, който да дава услугите си за всички В и К-оператори в страната и по този метод малко да намалеят сметките ни за ток ".

ВиК-Хасково ще търси финансиране за промяна на четири от помпите, които са амортизирани, като с подмяната им се чака да бъде понижен разходът за електрическа енергия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР