Вижте подробностиНидерландия не срещна трудности и победи САЩ с 3:1,

...
Вижте подробностиНидерландия не срещна трудности и победи САЩ с 3:1,
Коментари Харесай

Нидерландия е първият четвъртфиналист на Мондиал 2022


Вижте детайлности

Нидерландия не срещна компликации и победи Съединени американски щати с 3:1, с цел да стане първият 1/4-финалист на Мондиала в Катар тази година. Основна роля за триумфа изигра Дензел Дъмфрис, който подаде за първите два гола, а по-късно самичък вкара третото попадение за " лалетата ". 

Първият огромен късмет пристигна още в 3-тата минута. След центриране отдясно Кристиян Пулишич беше изведен заспалата отбрана на Нидерландия, само че пропусна самичък против Андийс Ноперт.

В 10-а минута обаче момчетата на Луис Ван Гаал откриха резултата. При първата хубава офанзива на " лалетата " в мача Дензел Дъмфрийс центрира остро към точката на дузпата, а там Мемфис Депай не елементарни на Мат Търнър за 1:0.

Темпото на мача не беше по никакъв начин високо в идващите 25 минути, като " лалетата " се регистрираха с неточни удари на Депай и Блинд.

В 43-а пристигна късмет за американците. Уеа се регистрира с мощен удар от към 20 метра, само че Ноперт беше деликатен, с цел да избие.

В самия завършек на първата част " лалетата " нанесоха пагубен удар. След тъч и няколко неточности на американите Дъмфрийс още веднъж центрира съвършено за присъединилия се Дейли Блинд, който вкара за 2:0.

Началото втората част беше интензивно и за двата състава. Първо топката беше изчистена от нидерландски състезател от гол линията след ъглов удар за Съединени американски щати, а минута по-късно Търнър не разреши на Цимерман да си вкара автогол.

В 75-а минута Съединени американски щати изпусна голям късмет. След неточност при връщането на топката към Андрийс Ноперт на Мемфис Депай, Хаджи Райт изпревари вратаря, само че си поведе мощно и топката беше избита на гол линията.

Само минута по-късно шансът обаче се усмихна за отбора на Грег Бергхалтер. След центриране отдясно Хаджи Райт някак закачи топката, а тя влезе в далечния ъгъл на вратата на Ноперт, като траекторията на летежа на кълбото заблуди всички.

В 81-а минута обаче " лалетата " съумяха да си върнат цялостния надзор върху мача. След статично състояние топката се оказа в Дейли Блинд, който откри с съвършено центриране на задната греда Дензел Дъмфрийс, който матира Търнър за 3:1.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР