Вижте първата публична поява на Кенет Мертен в България Новият

...
Вижте първата публична поява на Кенет Мертен в България Новият
Коментари Харесай

Новият US посланик за Флагман: Бургас е град, който е вперил поглед в бъдещето

Вижте първата обществена поява на Кенет Мертен в България

Новият дипломат на Съединени американски щати в България Кенет Мертен избра Бургас, с цел да означи 120-годишнината от установяването на българо-американските дипломатични връзки през 1903 година В морския град той бе посрещнат от кмета Димитър Николов, а по случая от Общината бе проведено особено събитие с богата стратегия. Около 17 ч. пред Културен център „ Морско казино ” Мертен, който наследява поста от предшественичката си Херо Мустафа, даде малко изказване пред медии.

На въпрос на Флагман за какво посланикът е избрал точно Бургас, с цел да означи мотива, Кенет Мертен отговори, че това е „ с помощта на кмета ”.

„ Той [Димитър Николов, бел.а.] искаше тези Дни на Съединени американски щати да се проведат в Бургас и сме му признателни за това. Имаме редица американски компании, които съставляват американския експорт, имаме и музикална тайфа. Надявам се бургазлии да се забавляват. Бургас е значима част от България. Тези от нас, които са дипломати, евентуално не излизат постоянно от столиците ”, сподели Мерет.

Той описа, че кметът го е развел из града, с цел да му покаже някои от забележителностите. „ Видяхме няколко места – постройката на Общината и основните улици, Центъра за видеонаблюдение, който е необикновено впечатляващ. Наистина демонстрира, че това е град, който се движи напред и е вперил взор в бъдещето ”, сподели още Кенет Мертен визирайки платформата за „ Смарт Бургас ”, която е в употреба от няколко години. Той разяснява и един по-злободневен, само че обвързван с локалната политика на национално равнище – записите от съвета на ПП-ДБ, на които Асен Василев разяснява, че „ министрите са съгласувани с посолството ”.



„ С мен имена не са обсъждани, това не е и моята работа. Уважаваме България като суверена страна и тези назначения се дефинират от българите. Днес сме тук честваме 120-годишнината от установяването на дипломатичните връзки сред Съединени американски щати и България ”, сподели посланикът.

Кметът Димитър Николов благодари и на всички хора на изкуството в Бургас, чиято продукция през днешния ден бе презентирана на „ Терасата ” в приморския парк. Той също разяснява протичащото се в политиката у нас през последните дни.



„ Тъмна стая на истини и лъжи и към този момент не знам какво да виждам и какво да чувам. Всичко това въздейства на работата на локалната власт. Всяка такава неустановеност се отразява отрицателно на нашата работа и това ни прави по-слаби в изпълняването на нашите отговорности. Продължаваме да работим без държавен бюджет и не е ясно по кое време ще има признат подобен. Една огромна част от плановете не се извършват поради аргументи и фактори, които не зависят от нас. Но такова е устройството на страната – в дословния смисъл всичко е централизирано и зависи от София. Моля се по-бързо да завърши несигурността и да преминем към по-устойчив път на развиване ”, сподели кметът.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР