Виждате, че парламентът заработи енергично, разглеждат се важни законопроекти. Трябва

...
Виждате, че парламентът заработи енергично, разглеждат се важни законопроекти. Трябва
Коментари Харесай

Президентът коментира мълчанието на Слави Трифонов от Плана планина

 Виждате, че Народното събрание проработи пламенно, преглеждат се значими законопроекти. Трябва да дадем късмет на този парламент. Това съобщи президентът по време на самодейността " Да засадим дърво, да възродим българската гора " в Плана планина. По думите му има доста стойностни оферти с изключение на Изборния кодекс, които са от новите депутати. 

Той прикани да се откри консенсус сред партиите, които да се обединят върху ясни правила и цели. 

" Трябва да намерим салдото. Скоро ще взема решение по кое време да връча мандата на " ИТН ". Не би трябвало да губим вяра за сформиране на постоянно държавно управление ", сподели той. 

По думите му е рано да се приказва на кого ще даде трети мандат, в случай че се стигне до това. 

" Надявам се, парламентарните сили да бъдат виновни и да актуализират бюджета. Ще е безпределно безконтролно в противоположен случай към милионите български пенсионери и компании, изправени пред банкрут ", сподели Радев. 

" Започва да се намира верният звук, а предизборните пристрастености се уталожват. Имаме потребност от решителни промени, осъществени съгласно упованията на българите, а не съгласно егоистичните визии на обособените партии ", сподели президентът. 

По думите му към момента е рано да се мисли за служебно държавно управление. 

На въпрос дали съгласно него " ИТН " ще вземат мандата, Радев отвърна, че има вяра, че те ще поемат нужната отговорност. 

" Всяка партия взема решение сама по какъв начин да провежда активността си и да демонстрира целите си ". Така той разяснява дейностите и по-скоро мълчанието на " ИТН ".

" Имаме пробив в персоналната сигурност и е редно да осъзнаем отговорността си. Имаме петима въвлечени чиновници в това. Има отговорност на службите и органите, които са в директно послушание на Министерски съвет и по-специално на премиера. Трябва да се търси сериозна отговорност и да има изчерпателен разбор ", съобщи той по отношение на шпионските кавги у нас.

" Този пробив злепостави България, би трябвало да се откри отговор за какво се е случило това, каква е отговорността и какви са ограниченията. Това държавно управление се провали в отношение на пазенето на класифицирана информация ", безапелационен е президентът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР