Виждаме много силна мотивация на евроатлантическите сили. Още в началото

...
Виждаме много силна мотивация на евроатлантическите сили. Още в началото
Коментари Харесай

Плевнелиев и Паси: Евроатлантическите партии имат мнозинство в НС

Виждаме доста мощна мотивация на евроатлантическите сили. Още първоначално казахме, че в случай че има някакво болшинство в този парламент, то може да бъде единствено евроатлантическо. Само полезностите и дълбоката религия, че всичко може да бъде разбрано от политиците посредством инструментите на евроатлантическата взаимност.

Ще продължаваме да отстояваме и да се борим за мощна България в Европейски Съюз и НАТО.

Това сподели Росен Плевнелиев като резюме на резултатите от диалозите в партиите, които се отзоваха на поканата им за среща за сформиране на държавното управление в границите на 48-ото Народно събрание, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Евроатлантическите партии разполагат с конституционно болшинство в 48-ото Народно събрание, само че са извънредно опълчени една на друга, съобщи Росен Плевнелиев след края на серията срещи. В събота контактната група се срещна с представители на ГЕРБ-СДС и „ Български напредък “. Днес Плевнелиев и Паси разговаряха и с Движение за права и свободи.

Той показа план на Декларация, която ще внесе в Народното събрание с вярата тя да бъде разисквана в пленарната зала.

" Вътрешно политически дейности: да се положат старания партиите да се върнат към духа на парламентаризма, да се даде път на водачеството и на диалога; настоящ парламент и постоянно държавно управление. Съзнаваме, че участието ни в Европейски Съюз не може да е комфортно опрощение за национални провали. Ще поставим старания да приемем закони по ПВУ за ускорение модернизацията. Ще подкрепим цялостна битка с корупцията в работата на администрацията, и всички контракти и тръжни процедури ще бъдат обществени. Съзнаваме, че най-ефективната битка с корупцията е бистрота пред обществото. Обединяваме се за всеобхватна промяна в бранш правораздаване. Ще подкрепим правна промяна, като до 5 месеца организираме необятно разискване, включително Венецианската комисия. До една година ще има правосъдна промяна.

Осъждаме концепцията за цялостна смяна на модела, въвеждащ президентска република. Изразяваме своята мощна политическа воля за по-нататъшна интеграция на България в Европейски Съюз и НАТО, както и участие в Шенген и Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Подкрепяме рационализация на армията; утвърждаваме втората част от покупката на Ф-16. Осъждаме експанзията на Русия и противозаконното анексиране на украински територии. Потвърждаваме поддръжката си за военна и друга помощ за Украйна.

Отчитаме нуждата от усилване на сигурността в района. Препотвърждаваме готовността на България да взе участие интензивно в следвоенното възобновяване на Украйна.

Апелираме към Русия да се изтегли неотложно и абсолютно от окупираните украински територии.

С честно водачество и градивен метод ще отговорим на упованията на българските жители ", гласи още декларацията.

Целта на документа е да бъде основа за спор и продан на хрумвания и решения. С нея ще се надяваме да допринесем за образуване на държавно управление с който и да е мандат. Не раздаваме постове и не преговаряме за държавно управление. Искаме работещ парламент, сподели още Плевнелиев.

Виждаме предпочитание от партиите - ненапълно под натиска на жителите, да дадат всичко от себе си за държавно управление. Засега огромна част от партиите не са подготвени да влязат на равнището на лидерски срещи и спор за това по какъв начин да се слагат основите на едно устойчиво държавно управление.

Някои назовават държавното управление антикризисно, само че ние считаме, че в тази композиция от дълготрайни рецесии то ще бъде много по-объркано. Ние разчитаме на евроатлантически полезности и основи, тъй като те са по-дълготрайни, добави Плевнелиев.

Соломон Паси съобщи, че защото геополитиката диктува дневния ред на България и на света, още веднъж геополитиката е решаваща. По думите му всички, които желаят да видят България по пътя, по който върви към този момент 33 години, би трябвало да се стремят към евроатлантическите полезности.

Бяхме очевидци на проваляне за българската народна власт - настоящ министър-председател нелегално да арестува своя конкурент. С оглед на желанието ни да има работеща страна и държавно управление, се обадих на ИК на ГЕРБ и предложих да създадем тази контактна група, изясни Плевнелиев. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР