Виждаме, че статусите понякога стават новини. Трябва да ползваме по-умерен

...
Виждаме, че статусите понякога стават новини. Трябва да ползваме по-умерен
Коментари Харесай

Вигенин за статуса на Ерменков: Няма нужда от крайности

Виждаме, че статусите от време на време стават вести. Трябва да употребяваме по-умерен език, само че в последна сметка това е мнението на господин Ерменков. Мисля, че няма потребност от крайности. Това съобщи някогашният външен министър и секретар на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин в ефира на Българска национална телевизия във връзка Фейсбук обява на депутата от Левицата Таско Ерменков по отношение на изборите в Русия.
Припомняме, че Ерменков написа на 18 март следното:
" Днес Крим гласоподава за президент на Русия. Обидени от анексията на Русия над 90% там от гласувалите са за Путин. Ало, Съединени американски щати, Федерална Република Германия, Франция, Европейски Съюз в края на краищата - чухте ли гласа на хората в Крим? Всъщност това е без значение. Чули или не - Крим сподели своята тежка дума, а Вие, както го беше споделил Христо Ботев, "...а вий... вий сте идиоти! "


По думите на Вигенин ние не сме спрели да се разделяме на русофили или русофоби. Ние би трябвало да гледаме на първо място през призмата на българския интерес. Ние няма по какъв начин да не се усещаме част от нашето семейство, от Европейския съюз. Но още веднъж станахме очевидци на изострянето на връзките, което е изцяло ненужно, означи Кристиан Вигенин.
Той разяснява и напрежението към случая " Скрипал ". До този миг няма никакви твърди доказателства, че фактически Русия стои зад отравянето на Скрипал и щерка му . Ние не сме длъжни в същата степен да поддържаме позицията на Англия, до момента в който няма твърди доказателства. Подобни оценки на фона на неналичието на доказателства не мисля, че е рационален метод, към който ние би трябвало безрезервно да се причисляваме, безапелационен бе Вигенин.
Никой няма да се сърди на България, в случай че има по-специални връзки с Руската федерация . Не считам, че Русия целеустремено се пробва да основава настроения против себе си в България. Ние би трябвало да градим връзки с Русия такава, каквато е. Не е в интерес нито на България, нито на Русия да си приказваме по този метод, означи Вигенин.

Не мисля, че Ердоган извива ръцете на Европа. Турция няма изключително огромни благоприятни условия да въздейства на решенията на Европейски Съюз. Факт е, че Турция извършва своите задължения под контрола на мигрантските потоци, разяснява Вигенин.
Срещата във Варна може да се трансформира в един от главните триумфи на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Ако на срещата във Варна се тръгне в нормализиране на връзките, България не би трябвало да бъде просто територия, а съответно да слага и своите ползи. Ролята на политическите водачи е да успокояват нещата, безапелационен бе някогашният външен министър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР