Виждам те КАТ-Варна Дъждовното време предизвика свличане на земна маса около

...
Виждам те КАТ-Варна
Дъждовното време предизвика свличане на земна маса около
Коментари Харесай

Земна маса се свлече около новата автомобилна рампа от бул. Атанас Москов към АМ Хемус

 Виждам те КАТ-Варна Дъждовното време провокира срутване на земна маса към новоизградената автомобилна от пътна рампа бул. " Атанас Москов “ към автомагистрала " Хемус ", научи Varna24.bg от споделен коментар и фотография в групата " Виждам те КАТ-ВАРНА ".

Според членове на групата подпорната стена освен е прекомерно тънка, с цел да удържи свличането, само че и прекомерно къса, по тази причина пръстта от насипа се е свлякла на пътното платно и затруднява придвижването в този сектор Варненци разяснява още, че тротоарът в региона е прекомерно необятен за сметка на пътното платно.   

Припомняме, че построяването на пътна автомобилна рампа към автомагистрала " Хемус “ – качване от бул. " Атанас Москов “, стартира на 17 ноември предходната година. Съоръжението е с обща дължина към 200 метра и се явява огледален облик на към този момент построената южна рампа за слизане от Автомагистрала " Хемус “ на бул. " Атанас Москов “, като концепцията бе северната рампа да разрешава слизане и качване на автомагистралата, оповестяват от дирекция " Инженерна инфраструктура и благоустрояване “ в Община Варна. 

Предвид теренните условия оборудването е проектирано в ров, което наложи създаване на укрепителни стени по северната й страна и оформяне на откоси от страна на автомагистралата.

Габаритът на платното е 7 метра, с тротоари двустранно по 1,50 м. Поради предстоящото натоварване структурата на настилката е оразмерена за тежко придвижване.

По автомагистралата бе планувана и замяна на съществуващите ограничаващи системи с нови, осигуряващи нужното равнище на пътна сигурност. Рампата дава още една допустима опция за излаз от града по оста център - Автомагистрала " Хемус “ като разумно продължение на плана за пробив на бул. " Сливница “, изпълнен в миналата година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР