Виждам намерението на служебното правителство да избегне рискове към държавните

...
Виждам намерението на служебното правителство да избегне рискове към държавните
Коментари Харесай

Проф. Киров: Докато български съд не постанови, че има корупция, не можем да предприемем мерки

" Виждам желанието на служебното държавно управление да избегне опасности към държавните компании да попаднат в неподходящо състояние и да заплащат за стопанските си връзки със субекти, визирани в решението на държавното управление на Съединени американски щати по закона " Магнитски ". Тези търговски сдружения, които оперират в стопанския живот на страната, най-вероятно имат контракти с български юридически лица и в случай че работим с " черни описи ", забраняваме на тези сдружения да извършват договорните си отговорности. Това не ни защищава от бъдещи цивилен и търговски разногласия ".

Това разяснява пред БНР проф. Пламен Киров, учител по конституционно право, някогашен парламентарен арбитър. Според него правилата на пазарното стопанство са заложени в Конституцията:

" Учудващо е, че сме загрижени да съблюдаваме непознат закон - " Магнитски ", а не съблюдаваме личните си закони... Да прилагаме непознато законодателство, това идва малко допълнително на хората, посветили се на правото и на отстояването на конституционните правила и полезности... Не сме длъжни да изпълняваме закона " Магнитски ", ние се съобразяваме, доколкото сме слаба политически, финансово и икономически страна ".

" Не можем да глобяваме със забранителни описи български физически и юридически лица, които реализират стопанска активност. Да не приказваме за банките... Ние сме правова страна. Докато български съд не постанови, че са осъществени корупционни закононарушения, каквито и съмнения да има, не можем да подхващаме санкционни ограничения и ограничение на права. Всеки работи на своя отговорност. Въвеждат се забранителни описи без юридическо съображение ", добави Киров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР