Виждали ли сте Морган Фрийман да рапира? Холивудският актьор беше

...
Виждали ли сте Морган Фрийман да рапира? Холивудският актьор беше
Коментари Харесай

Рекламите на Супербоул LII изоставиха политиката и се насочиха към хумора

Виждали ли сте Морган Фрийман да рапира? Холивудският артист беше замесен в шоуто на рекламите по време на Супеброул LII.

Той взе участие във 60-секундното видео на Doritos и Mountain Dew, които излязоха с общ 60-секунден клип. Двамата с Питър Динклидж влязоха в рап-съревнование, като в действителност бяха озвучени от рапърите Бъста Раймс и Миси Елиът.

Точно този лек и нехаен звук беше заложен от рекламите по време на Супербоул LII. Компаниите, платили по 5 млн. $ за 30-секунден клип, избраха да се отдалечат от тежките тематики - политиката и придвижването #MeToo останаха настрана. Фирмите избраха хумористични реклами, които не наскърбяват никого.

Според професора по маркетинг от Университета във Вирджиния Кимбърли Уитлър, представена от Си Би Ес, хората са в въодушевление за развлечение, лишено от политика. Нещо, с което фирмите се бяха съобразили.

Преди година имаше доста мощни послания, свързани с настоящите по това време публични безредици. Тогава американците се интересуваха от избирането на Доналд Тръмп за президент и от желанията му за създаване на стена с Мексико, а това се отрази върху рекламите по време на Супербоул. Сега картината беше друга.



Специалистите регистрират, че повече от всеки път хората имат потребност да се забавляват и да се усмихват. " Те желаят да отворят бира, да погледат футбол и да се посмеят на занимателните реклами, които не пробват да обезпечат международен мир. И фирмите, които обезпечат това, са тези, които ще бъдат запомнени ", сподели анализаторът Келехер, представен от adweek.com.

Анди Гьолър от маркетинг отдела на пивоварната Bud Light изясни, че обществото е изложено " на толкоз доста непрекъснат негативизъм ". " Доставянето на нещо по-леко и занимателно е обвързвано със същността на бирата ", сподели той.

Няколко компании си разрешиха да пуснат по няколко рекламни клипа. Сред тях бяха " Тайд ", " Бъдвайзър ", " Тойота " и " Джип ". Маркетинг експертът Райчъл Шпигелман разяснява пред adweek.com, че в този момент повторението е по-важно от всеки път.



" Данните за това по какъв начин потребителите правят доста други неща, до момента в който гледат телевизия, стигат нови небеса. А по време на Супербоул тези индикатори се усилват (десет пъти) поради увеличената обществена интензивност. Достигането до голямата зрителска публика от към 115 милиона души е един от методите, по които огромните играчи могат да се възползват от това, че са огромни играчи ", съобщи тя с уточнението, че това става все по-трудно.

" Тайд " беше посочен от adweek.com като добър образец поради играта, с която опита да въвлече феновете. Кампанията, основана от Saatchi & Saatchi, предизвикваше хората да гледат клиповете и да познават всеки по настрана дали е реклама на " Тайд " или не.

" Додж " (Dodge) понесе рецензии поради рекламата си, в която включи част от речта на Мартин Лутър Кинг.

Запомнящ се беше и гафът с половинминутното изгубване на картината, когато феновете видяха черен екран. На полето " Филаделфия " победи първенеца " Ню Инглънд " в зрелищен мач и за пръв път стъпи на върха в американския футбол.

Сега за фирмите е време за разбори. Adage.com, поучава фирмите да си извлекат поуките от вълненията измежду феновете и мненията им в обществените мрежи. А по-късно идва ред да се мисли върху Супербоул LIII.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР