виж галерията Началникът на отдел Борба с наркотрафика“ в Митница Аерогара

...
виж галерията
Началникът на отдел Борба с наркотрафика“ в Митница Аерогара
Коментари Харесай

Запознаха ученици от Карнобат с рисковете от наркотиците

виж галерията Началникът на отдел " Борба с наркотрафика “ в Митница Аерогара София  Стефан Бакалов и неговият екип, дружно със особено подготвеното митническо куче Епси, гостуваха на учениците от град Карнобат по покана на Районен съд – Карнобат.

Инициативата е в осъществяване на взаимна просветителна стратегия на Висшия правосъден съвет и Министерство на образованието " Съдебна власт-информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “ за образователната 2017/2018 година

Участваха над 200 възпитаници от 4-ти до12-ти клас от всичките четири учебни заведения на територията на града.

Събитието протече в няколко елементи - в залата на читалище " Димитър Полянов “ и на площада пред читалището, след което продължи в  СУ " Христо Ботев “.

Председателят на съда Татяна Станчева-Иванова срещна присъстващите с самодейността и благодари на Агенция " Митници “ и на управленията на учебните заведения за присъединяване.

Началникът на отдел " Борба с наркотрафика “ в Митница Аерогара София, Стефан Бакалов срещна учениците с функционалностите и активността на митническите чиновници в битката против опиатите, какви са типовете опиати, рисковете за здравето и живота от използването им.

Учениците влязоха в ролята на митничари и тестваха с полеви наркотест разнообразни наркотични субстанции. Запознаха се с техники за самозащита и получиха потребна информация по какъв начин да се защищават от  опити за " зарибяване “ с наркотични субстанции.

Стефан Бакалов отговори на доста въпроси на учениците, свързани с откриването на разнообразни типове опиати и по какъв начин се образоват митническите кучета.

На площада пред читалището митническото куче Епси показва разкриване на опиат в пътнически чанти образно посредством проиграване на действителни обстановки, в които участваха и възпитаници. Това провокира доста страсти и предпочитание от всички възпитаници да се включат в демонстрациите.

С актуалната самодейност за следващ път Районен съд – Карнобат съобщи своята ангажираност към информиране на подрастващите по отношение на вредите за здравето, произлизащи от използването на опиати от една страна, а, от друга да покаже, че разпространяването им е закононарушение.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР