Виенската организация на Австрийската партия на свободата /АПС/ декларира днес,

...
Виенската организация на Австрийската партия на свободата /АПС/ декларира днес,
Коментари Харесай

Банка купи златото на Австрийската партия на свободата

Виенската организация на Австрийската партия на свободата /АПС/ заявява през днешния ден, че златните кюлчета, складирани в трезорите на планинската хижа "Пансион Тинтява " в Източен Тирол, която партията е купила преди няколко години, са били добити законно от една австрийска банка и покупката е била осчетоводена.

Покупката и съхранението на златните кюлчета са били и нотариално заверени. Като причина за инвестицията в злато партията показва: "Факт е, че в хода на валутната и банкова рецесия през 2008 година след предизвестия на Европейската централна банка и след неколкократни банкови банкрути рекомендацията на специалистите беше съществуващите парични запаси да се извърнат в сигурни стойности ".

Австрийските Зелени се готвят за съдружни договаряния с консерваторите

По-нататък се споделя, че Виенската организация на АПС ще даде под съд всевъзможни погрешни изказвания и нанасящи солидна щета на партията съмнения. За АПС възмущението от съществуването на златни запаси на партията е стихия в чаша вода. Според Виенската организация образуването на финансови фондове от партийни пари е нормална процедура, а златото се счита за най-стабилната и сигурна инвестиция по време на рецесия. Ръководителката на Австрийската социалдемократическа партия /АСДП/ е поискала Народното събрание да обясни случая със златните кюлчета и да се проверява и най-малкото подозрение за пране на пари. Конкретно партията е отправила парламентарно питане до министъра на правораздаването Клеменс Яблонер. Социалдемократите желаят да знаят дали съществуват улики за пране на пари, респективно от кое място са парите за пазаруване на златните ресурси, дали не са от Русия, спекулират от АСДП.

Освен това те задават въпроса каква е цената на златните кюлчета.

Австрия отбелязва националния си празник
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР