Виена. В областта на ваксинациите в Австрия сега текат трескави

...
Виена. В областта на ваксинациите в Австрия сега текат трескави
Коментари Харесай

Der Standard: В Австрия готвят глоба от 7200 евро за отказ от ваксинация

Виена. В региона на имунизациите в Австрия в този момент текат трескави подмолни мерки, написа австрийският вестник Der Standard . Според изданието управляващите на страната възнамеряват да вкарат санкции за неимунизирани жители, в случай че пренебрегват поканата за имунизация два пъти.

В този случай размерът на санкцията би трябвало да бъде до 3600 евро, като тази сума, в сходство с настоящия проект, може да бъде начислена два пъти. Така оптималният размер на санкцията е 7200 евро.

Все още нищо не е решено обаче, отбелязва австрийският вестник. Окончателният законопроект би трябвало да бъде показан едвам при започване на декември. Това потвърдиха от Министерството на здравеопазването: „ Законът ще бъде импортиран за разглеждане на 6 декември, тъй че в този момент се приготвят няколко правни разновидността под формата на техническа документи “.

Както и да е, Австрия реализира бърз прогрес във връзка с имунизациите против ковид, акцентира Der Standard. Така предишния петък бяха направени 151 970 имунизации в цялата страна. Така Австрия счупи предходния си връх от 2 юни, когато бяха сложени 144 419 ваксини.

Това обаче към момента не потвърждава смяна в светогледа на някогашните антиваксъри, отбелязва вестникът. Само 17 612 имунизации са направени за първи път, 20 292 имунизации - с вторите дози от имунизацията. В същото време лъвският дял - 113 965 имунизации - падна върху реваксинацията. Третата инжекция от имунизацията се счита за най-важното средство за основаване на антитела, до момента в който четвъртата вълна от ковид бушува в Австрия. В този смисъл към този момент делът от 20,34% реваксинирани в страната (а това е една пета от населението) е добър знак, акцентира австрийският вестник.

Всъщност Австрия е една от дребното страни в света, която има добре дефиниран график за реваксинация и по този метод нападателно го разпространява. Тази атака за реваксинация обаче е изпълнена с някои проблеми.

За да продължи акцията за имунизация след Коледа, страната би трябвало да получи спомагателни доставки на ваксина Biontech/Pfizer, напомни координаторът по имунизации в Долна Австрия Кристоф Константин Хвойка. Сега в Долна Австрия се вършат повече от 130 хиляди имунизации с тази ваксина седмично.

Министерството на опазването на здравето отбелязва в тази връзка, че заради променените рекомендации на специалисти по реваксинация, въпросът за снабдяването с ваксини е изключително изострен. Европейски Съюз, който популяризира имунизациите в европейските страни по население, в началото поръча трети съставен елемент на имунизацията от Pfizer, надявайки се да го получи девет месеца след пика на имунизацията с втория съставен елемент през март, април и май 2022 година

По-късно обаче се оказа, че имунитетът при доста хора понижава по-бързо и забележителна потребност от реваксинация съществува в този момент, през декември 2021 година Сега Европейски Съюз направи спомагателна поръчка, а съответните дати за доставка ще бъдат оповестени до седмица, написа австрийският вестник Der Standard.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР