Виена остава градът в света, който предлага най-доброто качество на

...
Виена остава градът в света, който предлага най-доброто качество на
Коментари Харесай

За поредна година: Виена остава градът с най-доброто качество на живот

Виена остава градът в света, който предлага най-хубавото качество на живот . Това демонстрира проучване на американската консултантската компания Мърсър, отдадено на градовете в света, осигуряващи най-хубавото качество на живот през 2018 година, съобщи Агенция Франс Прес.
 
Виена е отпред на класацията на Мърсър поради сигурността, която дава на жителите си , само че също и поради ефикасния си публичен превоз и разнообразието си на културни и ваканционни структури.
 


Австрийската столица за девета поредна година е отпред на класацията на Мърсър , в която са подредени 231 града. След Виена се подреждат Цюрих, Окланд, Мюнхен и Ванкувър . Челната десетка се оформя от Дюселдорф, Франкфурт, Женева, Копенхаген и Базел , се показва в уеб страницата на Мърсър.
 
От първите 10 места в класацията осем са заети от европейски градове, които съгласно Мърсър дават най-хубавото качество на живот в света и си остават желана дестинация за командированите хора.

Според американската компания обаче градовете в нововъзникващите пазарни стопански системи наваксват закъснението по отношение на най-хубавите градове в класацията благодарение на вложения в инфраструктура, в центрове за отдих и в жилища.
 

В дъното на класацията са йеменската столица Сана, Банги в Централноафриканската република и иракската столица Багдад . В тях има беднотия, политическа неустойчивост и рискови климатични условия.
 
По отношение на здравословна атмосфера в градовете Мърсър слага преди всичко Хонолулу , а по едно и също време на второ място са класирани Хелзинки и Отава . Този индикатор засяга атмосферното замърсяване и ръководството на отпадъците.
 

За да откри класацията си Мърсър, взима поради 39 критерия, от престъпност до ръководство на отпадъците, преминавайки през превоз, електроснабдяване, телекомуникационни услуги и климат. В уеб страницата на Мърсър в класацията София е подредена на 116-о място.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР