Виена. Дни след като Австрия наложи локдаун на неваксинираните, тя

...
Виена. Дни след като Австрия наложи локдаун на неваксинираните, тя
Коментари Харесай

BBC: Австрия влиза в пореден общонационален локдаун

Виена. Дни откакто Австрия наложи локдаун на неимунизираните, тя разгласи общонационален подобен, започващ от понеделник, предава BBC .

Канцлерът Александър Шаленберг сподели, че той ще продължи най-много 20 дни и ще се вкара законово условие за имунизация от 1 февруари 2022 година

Това съгласно информацията се дължи на рекордния брой нови случаи и едно от най-ниските равнища на имунизация в Западна Европа.

Много други европейски страни постановат ограничавания с увеличението на случаите.

„ Не желаеме пета вълна “, сподели Шаленберг след среща с губернаторите на деветте австрийски провинции.

Дълго време имаше консенсус по отношение на избягването на наложителните ваксини, сподели канцлерът.

Твърде доста хора обаче бяха подтикнати да не се имунизират поради „ прекалено много политически сили, съперници на имунизацията и подправени вести “, добави той. Мерките занапред ще бъдат финализирани.

„ Устойчивото увеличение на % на имунизация е единственият метод да се излезе от този циничен кръг... Твърде доста хора подхождат с липса на взаимност, “ съобщи Шаленберг.

Последните данни демонстрират заболеваемост от 990,7 случая на 100 000 души през последната седмица, а министърът на опазването на здравето Волфганг Мюкщайн сподели, че налагането на локдаун е " последна мярка ". Рекордните 15 809 случая са обявени през последните 24 часа при население под девет милиона.

Съгласно ограниченията австрийците ще бъдат помолени да работят от у дома, магазините, които не са от първа нужда, ще бъдат затворени, а учебните заведения ще останат отворени единствено за деца, които се нуждаят от присъствено образование. Мерките ще продължат до 12 декември, само че ще бъдат преразгледани след 10 дни.

Съседна Германия записва няколко дни с рекордни инфекции тази седмица, а министърът на опазването на здравето Йенс Шпан приказва за „ национална изключителна обстановка, която изисква комбинирани национални старания “.

Германските водачи към този момент се съгласиха да вкарат ограничавания за неимунизирани хора в региони с огромен брой лечебни заведения. И Народното събрание поддържа условията хората да демонстрират Covid-сертификати в рейсове и влакове и на работните места.

Но в този момент в Бавария, която граничи с Австрия, районният министър председател Маркус Зьодер отиде по-далеч, обявявайки „ де факто блокиране за неимунизираните “. Баровете и клубовете ще бъдат затворени за три седмици и всички коледни базари са анулирани. Където седмичните равнища на заболеваемост надвишават 1000 на 100 000 души - заведения за хранене, хотели, спортни и културни обекти също ще бъдат затворени.

Словашкият министър председател Едуард Хегер към този момент разгласи, че от понеделник ще стартира „ локдаун за неимунизираните “, а чешкото държавно управление също лимитира достъпа им до разнообразни услуги. Холандия вкара непълен локдаун предишния уикенд.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР