Вие може да задържите Навални, неговата съпруга, или хиляди техни

...
Вие може да задържите Навални, неговата съпруга, или хиляди техни
Коментари Харесай

Дори Русия не може да арестува цялото си население

Вие може да задържите Навални, неговата брачна половинка, или хиляди техни поддръжници, само че даже вие не сте способни да вкарате цялата нация зад решетките. По този метод разяснява митингите в Русия ръководителят на Европейската национална партия Доналд Туск.

Повече от 3000 души бяха задържани в разнообразни градове на Русия през вчерашния ден. Съединени американски щати и Англия осъдиха " суровата тактичност ", употребена против протестиращи и публицисти в Русия от страна на службите. Полицията пребиваше протестиращи, а на някои места прекъсна мобилните мрежи и интернета, с цел да попречи на връзката сред стачкуващите.

Държавният департамент на Съединените щати прикани Русия да освободи от пандиза всички арестувани жители, които са упражнявали своите права. Британският външен министър Доминик Рааб също осъди " потреблението на принуждение против мирни протестиращи и публицисти " и прикани държавното управление да " освободи жителите, арестувани по време на мирни демонстрации ".

По данни на „ Ройтерс” задържаните в Русия през вчерашния ден са над 3000. Полицията употребява мощ, с цел да разпръсне тълпите. Властите предизвестиха хората да стоят настрани от демонстрациите в събота, като обявиха, че рискуват да се заразят с COVID-19, както и рискуват наказателно гонене и затвор за наличие на неразрешено събитие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР