“Видяхме най-разнообразни персонажи. Минахме през гротеска, комедия, тежка драма. От

...
“Видяхме най-разнообразни персонажи. Минахме през гротеска, комедия, тежка драма. От
Коментари Харесай

Весела Бабинова пред Дарик: Живеем в държава, която е страхотна сама по себе си, като изключим политическата обстановка

“Видяхме най-разнообразни персонажи. Минахме през гротеска, комедия, тежка драма. От всички жанрове се появи по един персонажи, дори от някои по повече ”, бяха уводните думи на Бабинова, която бе посрещната с въпроса “Кинематографски видяно има ли персонажи, които към момента не сме видели на политическата сцена у нас? ”във форума за хрумвания " Стълбището " на Дарик.

За хората на културата в политиката, гостуващата актриса показа, че място за тях има, само че за жалост средата е напълно друга от тази на сцената и мъчно се устоя на напрежението. “Човекът който би застанал на този пост (министър на културата) не се плаши толкоз от това, какво ще си кажат хората от нашата колегия за него, а по-скоро се плаши от това, че ще бъде замесен в схеми ”, добавя тя.

Разговорът се насочи от политическото към изкуството с въпрос от водещия “Хората в Централна Европа, някогашният соц блок, къде са на фона на протичащото се в България? ”.

Бабинова изясни, че в случай че се разчита единствено на заплатата от театъра, мъчно би се издържал един артист в България. Тя посочи, че нейното финансово успокоение се поддържа от големияобем от задължения, които поема и работи по редица планове и отвън театъра. Сравнявайки ситуацията в Централна Европа и даже Северна Македония, тя установи, че страната срамно малко отделя от бюджета си за просвета.

“Живеем в страна, която е страхотна сама по себе си, като изключим политическата конюнктура ”, споделя актрисата. Тя уточни редица от преимуществата и даденостите на България, само че още веднъж насочи фокуса към политическия хайлайф и тяхното отвращение да работят в обща изгода.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР