Видяхме и издигната срещу сградата на парламента бесилка. Нека никой

...
Видяхме и издигната срещу сградата на парламента бесилка. Нека никой
Коментари Харесай

На старта на политическия сезон: Караянчева говори за бесилките пред парламента

Видяхме и издигната против постройката на Народното събрание бесилка. Нека никой от нас не се поддава на илюзията, че тази бесилка беше обръщение само към политическите му съперници. Тя беше доказателство, че всички можем да станем жертва на борбата посред ни, когато тази борба е безпринципна, разрушава подпори и изгаря мостове.
Това съобщи по време на речта си ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева при откриването на новия политически сезон след зимната почивка на депутатите.

Изказването и идва в навечерието на парламентарните избори, неспиращите конфликти сред “Дондуков 1” и “Дондуков 2”, нестихващите цяло лято митинги против властта и консултациите при президента по отношение на провеждането на избори по време на пандемия.

" През изтеклите четири години станахме очевидци на някои редки, само че скъпи моменти на единение, като тържествата във връзка 140-тата годишнина от подписването на Търновската Конституция. Станахме очевидци и на демонстративно опразвани депутатски банки, на остри конфликти, на взаимни обвинявания. На сътрудници, които вземат участие в съвещанието с видеовръзки от болничните си кревати. Видяхме и издигната против постройката на Народното събрание бесилка. Нека никой от нас не се поддава на илюзията, че тази бесилка беше обръщение само към политическите му съперници. Тя беше доказателство, че всички можем да станем жертва на борбата посред ни, когато тази борба е безпринципна, разрушава подпори и изгаря мостове ", поде Караянчева.

ФрогНюз напомня, че във вчерашните диалози участваха представителите на парламентарно показаните партии като срещата сред ГЕРБ и Радев не мина без борби. Именно Караянчева бе един от политиците, отправили изострен коментар: Внушенията, че ГЕРБ ще прави изборите и ще ги манипулира, купи, прикрие резултатите, в допълнение бие по престижа на институциите. За страдание, господин президент, вие също участвате в такова говорене и в последните месеци това, което се следи е, че има координирано изпитание за подкопаване на доверието на българските жители в изборния развой.

Да се спре с подкопаването в изборния развой и внушенията за операция на вота прикани и през днешния ден Караянчева.

“Предстоят първите парламентарни избори, които ще бъдат проведени от държавно управление, в което ГЕРБ е огромният съдружен сътрудник. Някои политици и политически сили занапред започнаха офанзива против идния избор “, съобщи тя.

Председателят увери, че още през октомври е изпратила писма до европейските институции да изпратят наблюдаващи, с цел да бъдат спокойни българските жители за честността на вота.

“Да заобикаляме внушения, че има заплаха от операция на изборните резултати. Това единствено ще понижи изборната интензивност и ще сложи под подозрение легитимността на всеки един от определените в 45-ото Народно заседание “, прикани Караянчева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР