Видинчанинът Мартин Петров стъпи на най-високата точка на Русия и

...
Видинчанинът Мартин Петров стъпи на най-високата точка на Русия и
Коментари Харесай

Българин покори най-високия връх в Европа в името на благотворителна кауза

Видинчанинът Мартин Петров стъпи на най-високата точка на Русия и Европа, връх Елбрус (5642 м). Бившият президент на Лайънс клуб Видин развя знамето на националната идея „ България против диабета “ от покрива на Европа. Това се случва за повторно, откакто единствено преди година той покори най-смъртоносния връх на остарелия континент Монбан (4810 м.) в Алпите.

На експедиция от 31 юли до 7 август Мартин Петров, ръководещ шеф на немска индустриална компания във Видин, покори кавказкия отличник връх Елбрус (5642 м) в Русия. Съществува всекидневен спор за това дали Елбрус е най-високият връх в Европа или тази чест се пада на Монблан (4810 м.) в Алпите. Това зависи от определянето на границата сред Европа и Азия, като в последните години по-популярната доктрина е, че Елбрус попада в територията на Европа.







Петров е ученик на Американския университет в България, който тази година отбелязва своята 30-годишнина от основаването си.

В поддръжка на благотворителната идея „ България против диабета “ и с обръщение към всички българи Петров направи свое послание от върха: „ Не спирайте да упорствате, в никакъв случай не се предавайте, щастието ви преследва и ви принадлежи! “

А особено за своите сътрудници от AUBG Мартин Петров си направи фотография със знамето на университета и написа, че „ най-добре образованите хора са тези, които са подготвени да покоряват върхове както като експерти, по този начин и като хора. "

Припомняме, че Мартин Петров е притежател и на специфичния приз на името на алпиниста Атанас Скатов, връчен му от Туристическо сдружение „ Бонония “.







Още от ДОБРИТЕ НОВИНИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР