Видин. След тържественото посрещане и интронизация на новоизбрания Видински митрополит

...
Видин. След тържественото посрещане и интронизация на новоизбрания Видински митрополит
Коментари Харесай

Видин: Новоизбраният митрополит Даниил отслужи първата си света литургия в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски” в града

Видин. След тържественото посрещане и интронизация на новоизбрания Видински митрополит Даниил на 10 февруари, през днешния ден той отслужи първата си света литургия. Това оповестиха от пресцентъра на Община Видин .
Службата почетоха заместник-кметовете на Видин инж. Цветан Асенов и Венци Пасков. Сред присъстващите в катедралния храм „ Св. вмчк Димитър Солунски ” бяха още заместител регионалният шеф на Видин Анжело Методиев и ръководителят на Общинския съвет Генади Велков.
Митрополит Даниил съобщи при идването си във Видин, че ще работи безрезервно за цялостния прогрес на епархията. В неделния ден той прикани миряните в храма към примирение, единение, състрадание и преосмисляне на житейските каузи в навечерието на Четиридесетница преди Възкресение Христово. За да могат всички дружно с наслада да встъпят в този интервал, обединени от общата религия, вяра и обич към близък. Видинският епископ благодари на митрополитите, на всички представители на Българската православна черква и посетители, пристигнали за тържествата.
В деня, когато означаваме Месни заговезни, се събраха десетки жители, с цел да участват на богослужението на първойерарха на Видинска епархия и да бъдат благословени от него.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР