Видин. След издадената вчера заповед от кмета на Община Видин,

...
Видин. След издадената вчера заповед от кмета на Община Видин,
Коментари Харесай

Видин: Скъсаната дига на реката при с. Иново е укрепена с 500 допълнителни чувала

Видин. След издадената през вчерашния ден заповед от кмета на Община Видин, с която бе оповестено бедствено състояние за кметство Иново, са подхванати аварийно-възстановителни работи, за ограничение на следствията от скъсаната дига в региона на селото. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Към сегашния миг ситуацията е овладяно и няма заплаха за популацията. Община Видин обезпечи в допълнение още 500 чувала с пясък, с които е укрепена дигата.
Във връзка с усложнената хидрометеорологична конюнктура кметът Огнян Ценков ревизира и сериозните сектори в обитаемоте места, свързани с високите води на реките Тополовец - с. Градец, Делейнска – с. Рупци и Войнишка при с. Буковец,.
Ситуацията в с. Градец е нормализирана, а равнището на р. Тополовец, продължава да се следи непрекъснато. Предоставени са 100 чувала с пясък от Общината.
Няма заплаха от наводнения за селата Рупци и Буковец.
Във видинския квартал " Нов път " стартира отводняваненото на залятата от подпочвените води улица " Байкал ". Огнян Ценков съобщи, че Община Видин има подготвеност да асфалтира улицата и да бъде построена канализация.
За да ревизират и се срещнат на място с зародилата конюнктура в с. Иново, дойдоха Атанас Добрев, заместник-министър на земеделието, основен комисар Николай Николов, шеф на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " на Министерство на вътрешните работи, Албена Георгиева – регионален шеф на област Видин и Снежина Динева – изпълнителен шеф на " Напоителни системи " ЕАД. На брифинга, даден пред публицисти, на моста преди с. Иново, основен комисар Николов регистрира и даде висока оценка за добре свършената работа и положените старания от страна на локалната власт за преодоляване на обстановката в сериозните зони.
В Община Видин продължава да постъпва информация от кметовете на обитаемоте места за положението на водните равнища и хидротехническите уреди.
Общината е основала организация за в допълнение обезпечаване на чували с пясък, в подготвеност е техниката, която ще се употребява при зародила усложнена конюнктура.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР