Видин. Продължават действията на полицейските служители срещу иманярските набези в

...
Видин. Продължават действията на полицейските служители срещу иманярските набези в
Коментари Харесай

Видин: Продължават действията на полицейските служители срещу иманярските набези в района на античен град Рациария

Видин. Продължават дейностите на полицейските чиновници против иманярските нападения в региона на древен град Рациария, оповестиха от ОДМВР – Видин . Старши комисар Петър Коцин посети археологическите разкопки и се срещна с упованията на експертите от работата им през сегашния археологически сезон. Доцент доктор Иво Топалилов от Шуменския университет, зам.-ръководител на екипа и сътрудниците му от Регионален исторически музей– Видин оцениха позитивно полицейските дейности против иманярските нападения в региона на античния град. През последните три години има непрекъсната връзка сред полицията и археолозите.
„ Действията на униформените против противозаконните разкопки нямат кампаниен темперамент. Те са целенасочени и непрекъснати “, уточни основен контрольор Деян Цолов – шеф на полицейския сектор в Арчар.
Десет служители на реда от сектора в селото се грижат за сигурността на жителите от 15 села и един град. Обслужваната от тях територия включва и рамките на античния град Рациария в землището на Арчар.
Престъпленията, свързани с похищения в рамките на Рациария резервират наклонност на трайно понижение през последните години. От началото на 2018 година в РУ-Видин са формирани три досъдебни производства за противозаконни разкопки там. Шестима локални поданици са били арестувани в полицейския арест, като причинители на незаконните действия. Проведени са поредност от профилирани полицейски интервенции и ежедневни инспекции за попречване и секване на противозаконни изкопни действия. Община Димово е осигурила защита през светлата част на денонощието, през нощта територията на обекта е включена в обходите на автопатрулите от полицейския сектор.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР