Видин. Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води

...
Видин. Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води
Коментари Харесай

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване за опит за контрабанда на наркотици през ГКПП „Дунав мост 2“

Видин. Под управлението на Окръжна прокуратура – Видин се води следствие по формирано досъдебно произвеждане за опит за контрабанда на наркотични субстанции. Престъплението е квалифицирано по член 242, алинея 2 от Наказателен кодекс. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София .

Около 4.00 часа на 13 юни 2021 година през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост 2 “, е влезнал товарен автомобил м. „ Скания “ с полуремарке, пътуващ от Западна Европа за Ирак. Товарната комбинация е била отклонена за щателна митническа инспекция на ТИР терминал „ Видин “ в Северна промишлена зона на града. При инспекцията митническите инспектори от отдел „ Борба с наркотрафика – Дунавска “ в Групово дело МРР, Агенция „ Митници “, са намерили полиетиленови пакети и такива, опаковани в алуминиево фолио. Те били укрити в естествените кухини на разнообразни места във влекача и полуремаркето. Пакетите съдържали зеленикаво-кафява листна маса и пресован бял прахуляк. При осъществени полеви проби веществата реагирали на марихуана, с тегло 27,054 кг, и на кокаин - 2,149 кг. Открити са били общо 12 торби марихуана, като в 4 от тях са били скрити по един пакет с кокаин.

В качеството на обвинен по случая е арестуван лидерът на камиона – турският жител Ф.А. С разпореждане на наблюдаващия прокурор той е арестуван за период до 72 часа.
Разследването продължава.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР