Видин. Отново ще протестираме с искане за реализация на магистрала

...
Видин. Отново ще протестираме с искане за реализация на магистрала
Коментари Харесай

Росица Кирова, „Единни за промяна“: Отново ще протестираме с искане за реализация на магистрала от Видин до София и тунел под Петрохан

Видин. Отново ще протестираме с искане за реализация на автомагистрала от Видин до София и тунел под Петрохан, и то в обозримо бъдеще, сподели на конференция Росица Кирова от Гражданско придвижване „ Единни за смяна “, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " . Тя уточни, че от придвижването упорстват построяването на автомагистралата и тунела под Петрохан да бъдат осъществени в период от 3 до 5 години. „ Десетки медийни изказвания заляха телевизионния екран през тази седмица, само че никой не пое ангажимент за съответно решение на Министерски съвет за целия път от Видин до София и за тунел под Петрохан. Гражданите на Видин ще излязат на следващ митинг в събота, тъй като желаят да бъдат чути. Обещанията не са трансформирали типа си, само че до нищо потребно за района не са довели “, разяснява Росица Кирова.
От гражданското придвижване не престават да упорстват да бъде взето решение на Министерски съвет, в което да се посочат съответен график, стадии, периоди, финансиране и краен период на строителството за автомагистрала Видин – София, както и за тунел под Петрохан. Росица Кирова уточни, че митингът не е политически. „ От медийните изяви през седмицата разбрахме че се започват процедури за разнообразни прави – Ботевград-Мездра, че тази година следва да започват процедурите и за правата Видин-Ружинци. Но, ние бяхме търпели задоволителни, чухме доста обещания. Пак повтаряме – желаеме решение на Министерския съвет, с цел да знаем, че има средства за автомагистралата Видин-София и тунела под Петрохан, че има периоди и ще стартират да извършват това решение “, сподели Росица Кирова. Тя добави, че в случай че няма средства за тунел под Петрохан, то има искащи, които ще го изградят на концесия. От Гражданското придвижване показват, че построяването на автомагистрала Видин-София има освен транспортно значение, само че ще окаже въздействие върху икономическото и общественото развиване на района.
Поредният четвърти митинг с тези претенции ще се организира в събота, 17 февруари, като още веднъж ще стартира от 10.00 часа в центъра на Видин, а в 11.00 часа се чака основен път Е-79 да бъде блокиран от видинските жители.
Анна ЛОЗАНОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР