Видин. Основната ни цел през 2018 г. бе съкращаване на

...
Видин. Основната ни цел през 2018 г. бе съкращаване на
Коментари Харесай

Антония Генадиева, Административен съд – Видин: Основната ни цел през 2018 г. бе съкращаване на сроковете по решаването на постъпилите дела

Видин. Основната ни цел през 2018 година бе редуциране на периодите по решаването на постъпилите каузи. Това сподели Антония Генадиева, ръководител на Административен съд – Видин на извършеното Общо заседание на магистрати и правосъдни чиновници на съда, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Видин . На Общото заседание на Административен съд-Видин участваха арбитър Милка Панчева – заместник-председател на Върховен административен съд и арбитър Емилия Миткова – ръководител на Първо поделение във Върховен административен съд. Антония Генадиева уточни, че се регистрира повишен брой на делата в Администравния съд във Видин през 2018 година
„ През 2018 година общият брой на делата за разглеждане в съда е бил 849, като 766 от тях са новопостъпили, а 83 са останали висящи от предходните години. За съпоставяне с предишни години това е със 110 каузи или 22% повече от 2017 година и със 179 броя, и 25% повече спрямо 2016 година. От новообразуваните каузи през 2018 година 352 бр. са първоинстанционни административни и 414 бр. са касационни каузи “, сподели Генадиева. Данните от доклада, показан пред Общото заседание сочат, че максимален е броят на делата от тези в статистическата група „ Други административни каузи “, към която група са каузи с предмет Закона за ръководство на средствата от европейските структурни и капиталови фондове, Закона за подкрепяне на земеделските производители и Закона за автомобилните транспорти. Голям брой са делата по Кодекс за обществено обезпечаване и Закон за обществено подкрепяне. През 2018 година няма каузи за бавност, както и правосъден акт, направен отвън едномесечния период, което е още един отзив за прецизността на съдиите при осъществяване на служебните им отговорности.
През 2018 година от общо 849 прегледани каузи, свършени са 775 а останалите 74 са висящи в края на интервала. Със правосъден акт всъщност са завършили 653, а прекратените производства са 122.
70% от постановените правосъдни актове по административните първоинстанционни каузи не са обжалвани пред Върховен административен съд, което е индикатор за положителната работа на магистратите.
Анна ЛОЗАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР