Видин. Онлайн конкурсът Имам бизнес идея“ дава възможност на младите

...
Видин. Онлайн конкурсът Имам бизнес идея“ дава възможност на младите
Коментари Харесай

Мариела Савкова, ОИЦ-Видин: Онлайн конкурсът „Имам бизнес идея“ дава възможност на младите предприемачи да покажат креативност

Видин. Онлайн състезанието „ Имам бизнес концепция “ дава опция на младите бизнесмени да покажат креативност, сподели на пресконфоренция Мариела Савкова, шеф на Областен информативен център (ОИЦ)-Видин, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Видин . Тя предложения всички младежи, възможни за присъединяване в състезанието, да се включат, тъй като за тях това ще е опция както да покажат креативност, по този начин и да вземат участие в едно състезание на бизнес хрумвания, на които по-късно в живота могат да стъпят, в случай че желаят да се развиват като бизнесмени. Конкурсът се провежда от дирекция „ Централно координационно звено “ в администрацията на Министерския съвет и Мрежата от 27 Областни осведомителни центрове за Европейските структурни и капиталови фондове в страната. Националната акция е част и от самодейността на Европейска комисия „ Европа в моя район “.
Целта на онлайн състезанието е да се предизвикат интереса, креативната изява и да бъде насърчено предприемачеството измежду подрастващите. В него могат да се включат учениците от 14-18-годишна възраст от всички учебни заведения на територията на област Видин. Участниците би трябвало да основат видеоклип на тематика: „ Имам бизнес концепция! “ с дълготрайност до 2 минути и оптималната величина до 25 МБ. Бизнес концепцията би трябвало да има капацитет за развиване, както и спомагателни изгоди за обществото – принос за запазване на околната среда, по-добро обучение, опазване на здравето.
Всеки участник изпраща своя видеоклип към основаното за задачите на Конкурса събитие във „ Фейсбук “ профила на Областен информативен център-Видин, като известие - тук.
Видеоклиповете с бизнес хрумвания на младежите ще се събират до 12 май 2019 година От 13 май, в продължение на 10 дни, видеоклиповете стават обществени и за тях ще може да се гласоподава. Оценяването става посредством харесване (лайкване) на клипа от потребителите. Гласуването се приключва на 23 май 2019 година, в 10,00 часа. Преброяват се гласовете и се афишират 10-те финалиста, измежду които и двамата спечелили. Всички 10 финалиста ще бъдат наградени със спийкъри, като двамата участници с максимален брой лайкове (лайка), с изключение на спийкър, ще получат опцията да посетят „ София Тех Парк “ в столицата, където ще вземат участие на 1 юни 2019 година в особено проведено събитие с публични лица и представители на бизнеса.
Анна ЛОЗАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР