Видин. На заседание на Общинския щаб за защита при бедствия

...
Видин. На заседание на Общинския щаб за защита при бедствия
Коментари Харесай

Видин: Кметът на града отмени бедственото положение

Видин. На съвещание на Общинския щаб за отбрана при бедствия през днешния ден, бе изработен разбор на настоящата конюнктура на територията на Община Видин. Припомняме, че по отношение на усложнената обстановка заради изобилен снеговалеж и снегонавяване, на 23.03.2018 година бе въведен в деяние Общинският проект в частта „ Защита при снегонавявания, обледявания, свлачища и пожари “ и оповестено бедствено състояние на територията на цялата община.
След слабия снеговалеж през миналата нощ снежната завивка се е нараснала с още 5-6 см. Във всички селища на Общината е почистено и проходимо. Почистена са също улиците и подстъпите към гробищните паркове. Няма затворени сектори от четвъртокласната пътна мрежа, достъпът до обитаемоте места е обезпечен. В проблематичните прави са направени разширения. Работят всички уреди на помпената станция за питейна вода при с. Сланотрън, където бе прекратено електрозахранването. Отводнителните станции са на денонощен режим. Няма постъпили сигнали за бедстващи хора, всички пациенти на хемодиализа са превозени до видинската болница.
„ При анализиране на ситуацията нямаме предпоставки, които да съставляват заплаха за здравето и живота на популацията на Община Видин, както и за околната среда. Нямаме предпоставки за нанасяне на вреди и вреди на държавната и общинската инфраструктура, на имуществото на жителите. Продължаваме наблюдението и работата в комплицираната зимна конюнктура, като смятам, че са отпаднали изискванията за въвеждане на бедствено състояние “ – заключи Ценков. Той благодари на членовете на щаба за техния професионализъм и безрезервност: „ Целта беше да създадем предварителна защита на създалата се заплаха на територията на Община Видин и да не бъдат нанесени вреди както на хората, по този начин и на имуществото им, на държавната и общинската благосъстоятелност “.
Със заповед на кмета на Видин бедственото състояние за територията на цялата община е анулирано, считано от 14.00 часа на 24.03.2018 г.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР