Видин. Кметът на Общината Огнян Ценков провери опасни участъци територията

...
Видин. Кметът на Общината Огнян Ценков провери опасни участъци територията
Коментари Харесай

Видин: Кметът Огнян Ценков издаде заповед за денонощно наблюдение на водните нива във връзка с усложнената хидрометеорологична обстановка

Видин. Кметът на Общината Огнян Ценков ревизира рискови сектори територията на община Видин по подадени сигнали, свързани с повишаване равнището на реките, в резултат на снеготопенето и изобилния дъжд в сряда вечерта, оповестиха от пресцентъра на Общината .
В село Буковец от канала за отводняване на високопланински води, които се вливат в река Войнишка, са наводнени дворовете на няколко къщи. Около сериозния сектор е построена защитна стена от 90 броя чували с пясък.
В село Градец остарялото корито на река Тополовец при местността „ Казанджийницата ” е излязла от коритото си, като е наводнила дворовете на къщите в непосредствена непосредственост до реката. И за там Общината изпрати чували с пясък, които да попречват оттичането на водите към селото.
Авария в тръба в дигата на река Делейнска до моста по пътя към с. Рупци, зародила през днешния ден, е предизвикала заливане на аграрни земи. Екипите на Община Видин, Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” и Напоителни системи тампонираха с чували пробива, с цел да се ограничи интензивността на изтичащата вода.
В с. Иново равнището на възобновения сектор на скъсаната преди няколко години дига е по-ниско от равнището на главната. Това постанова надграждането на оборудването с чували с пясък. За тази цел Община Видин е доставила 200 чувала с пясък за обезпечаване сигурността на дигата.
В края на работния ден кметът Огнян Ценков издаде заповед за непрекъснато наблюдаване на водните равнища и положението на всички хидротехнически уреди, както и на сериозните сектори от речните кревати, заливните зони в землищата и положението на пътищата по отношение на усложнената хидрометеорологична конюнктура.
Предприети са дейности за попречване на възможни спешни обстановки в обитаемоте места на Общината.
Създадена е организация за активизиране на службите на Община Видин за предприемане на дейности при пораждане на усложнена конюнктура.
В складовата база на Общината е обезпечен запас от чували с пясък, който да бъде употребен при нужда.
В момента ситуацията в проблематичните сектори на обитаемоте места е овладяно.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР