Видин. Държавен архив - Видин отбеляза Международния ден на архивите

...
Видин. Държавен архив - Видин отбеляза Международния ден на архивите
Коментари Харесай

Видин: Държавният архив в града отбеляза Международния ден на архивите

Видин. Държавен списък - Видин означи Международния ден на архивите - 9 юни, с галерия на постъпилите през месец май тази година документи, отдадени на живота и делото на изявения видински проектант Майер Аладжемов. Тя се организира под мотото „ Архивите: ръководство, памет и завещание “. На събитието участваха Венци Пасков, заместник-кмет на Община Видин, Анжело Методиев, заместител регионален шеф на област Видин, някогашни чиновници на Архива и донори. Това оповестиха от пресцентъра на Община Видин .
Пасков връчи на Светлана Кръстева, шеф отдел „ Държавен списък ” - Видин приветствен адрес от името на кмета на Общината Огнян Ценков. В него се показва благодарност към труда на видинските архивисти. „ Приемете моите най-сърдечни поздрави за вашия празник! Приветствам Вас и Вашите сътрудници с самодейността по този прекрасен мотив да подредите забавна галерия с документи на проектант Майер Аладжемов. Убеден съм, че във Видинския отдел разнообразието на архивните извори и формати е голямо и всички чиновници влагат доста старания и безрезервност в своята работа. Затова трудът на целия екип заслужава особено внимание и почитание ” - написа в приветствения адрес. Той пожела на всички работещи в Държавен списък – Видин доста триумфи в благородната им задача на пазители на националната памет.
Светлана Кръстева, връчи грамоти на донори, съдействали за обогатяване на Видинския архивен фонд за 2017 година. Сред отличените бе и Иванела Андреева, секретар на Община Видин, която получи специфична грамота в символ на благодарност за положителното съдействие сред Община Видин и Държавен списък Видин. Венци Пасков одобри премията с признателност.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР